Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, cześć
Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z Kupującą gdzie zamówiła u mnie dwa przedmioty gabarytowe, które wysyłam za pośrednictwem firmy przewozowej na własnej umowie.
Problem jest tego typu że Klientka do koszyka dodała dwa przedmioty oraz tylko JEDEN raz policzyło za przesyłkę, gdzie mam ustawione że jeden przedmiot to jedna osobna wysyłka, obrazując sprawę:
- maska samochodowa sztuk w paczce 1 cena 150zł
- zderzak samochodowy sztuk w paczce 1 cena 200zł
A Allegro Kupującej pokazało koszt przesyłki za dwa te przedmioty tylko 200zł zamiast 350zł. Akurat Kupująca okazała się inteligentną osobą i zrozumiała problem podczas rozmowy telefonicznej, że to są rzeczy gabarytowe, które rządzą się swoimi prawami i cenami za transport, gdyż nie zrobię z tego jednej przesyłki gdzie np maskę samochodową nie wcisnę do opakowania od zderzaka lub odwrotnie.
Proszę Allegro o wypowiedź dlaczego pokazujecie przy zamówieniach ceny dostawy niezgodne z tym co jest w ofercie? Przez takie działania narażacie Nas na spór Kupujący - Sprzedający lub na straty finansowe.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
na obu ofertach miałes ustawiony 1 przedmiot=1wysylka?
akurat tu trudno mi uwierzyć że allegro zaingerowało
@Monika__L tak, dokładnie, jeden przedmiot to jedna osobna wysyłka, mało mam takich zamówień w formie wielo sztuk ale zawsze zliczało poprawnie, dziś taka niespodzianka
@AR_Auto_Czesci Podaj mi numer zamówienia, o które chodzi.
@nat_not 686dc6c0-c848-11ef-834c-ed5d4eaa3981
@AR_Auto_Czesci Do każdej z ofert, które weszły w skład zakupu, jest dodany inny cennik dostawy. W tej sytuacji musisz ustawić sumowanie kosztów dostaw, jeśli za każdą sztukę zakupionego towaru dostawa ma być liczona osobno. Tutaj opisaliśmy jak ustawić sposób łączenia cenników zgodnie z preferencjami.
@nat_not dziękuje za odpowiedź i radę, szkoda tylko że nie można wybrać cenników które mają być sumowane a które przykładowo liczone za najdroższą przesyłkę.
Gabaryty o których wspominane było wcześniej to sumowanie, jednak czasem jest tak że ktoś zamawia dużą lampę samochodową + 2 małe przedmioty, które jestem w stanie spakować w jedną paczkę wraz z lampą to wtedy przydała by się tylko jedna cena za przesyłkę
@AR_Auto_Czesci Ja mam ustawione > 1 przesyłka = 1 opłata > jak ktoś zamawia 2 czy 3 sztuki łącznie to dzwonię i informuję, że wysyłam w jednej paczce, a za drugą zwracam przez AF i po sprawie