Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziś szukałem produktu na Allegro, chodziło o tran. Wchodzę na aukcje, chcę wyświetlić oferty i co otrzymuję - dwie aukcje, mimo że nawet system pokazuje, że jest 18 ofert...
https://allegro.pl/oferta/gal-tran-100-kaps-9441175350
Użyłem opcji : "Inne oferty produktu", domyślnie pokazuje najtańsze za 14,99 zł, wszystkie - dwie aukcje po 14,99 zł, mimo że ma być 18 ofert!
Na upartego widzę tylko te za 14,99 zł. Następnie wyszukuje ten sam produkt przez główną wyszukiwarkę, pokazuje pozycję i porównaj 18 ofert. Więc porównuję i co otrzymuję... 18 aukcji z najtańszą ofertą 11,98 zł. To jest skandal! Tak nas allegro okrada i celowo chowie tańsze opcje - po prostu ich nie wyświetlają. Oto dowód:
Chce wyświetlić wszystkie 18 ofert, widzę 2 ale to ta same aukcja....
Używam głównej wyszukiwarki - jest ten sam produkt i 18 ofert do porównania, no to wchodzę....
Oooo, jednak teraz już jest 18 ofert, i wiele tańszych!
O w mordkę, schowane najtańsze niżej...
@RED @pecela @kostas11 @mdrogeria @LEW433
całkowicie się z Toba zgadzam, także to już kilka razy zauważyłem, nie mam siły na to co się tu dzieje, od dawna szukam przez Google i niestety zajmuje Mi to teraz dużo czasu, czasem dni zanim cos kupię, Nie będę z ich wyszukiwarki, uważam że postępują nieuczciwie , tak ładnie napisze.🙄
dokładnie też to zauważyłem też chciałem ostatnio coś kupić - zawsze otrzymywałem inne wyniki wyszukiwań
klasyczny czyn nieuczciwej konkurencji
oraz zbiorowe naruszanie interesów konsumentów
https://uokik.gov.pl/naruszanie-interesow-konsumentow
oferta:
https://allegro.pl/oferta/gal-tran-z-witaminami-d-a-e-100-kapsulek-16011634888
ukryta przez allegro by wprowadzony w błąd konsument kupił ten produkt drożej
skandal
a na c e n e o za 10zł
https://www.ceneo.pl/4880711?fto=492461407&se=JYDQocGG38g3KxMKInNHIHfmh46Jrlju&gad_source=1
co zrobisz jak nic nie zrobisz - nie ma kogo się zwrócić - uokik już dawno odleciał i zajmuje się
niczym by tylko pracownicy brali tam wypłatę
Qurde, no jak juz nawet LEW433 zaczyna na Allegro narzekać to ja myślę że włodarze decyzyjni się powinni zastanowić. Bo jeszcze tu xyz96 wróci i zacznie sprzedawców chwalić. Świat sie kończy.
@eightbitclone2 czemu się dziwisz, to jest oczywiste, konsument traci to @LEW433 narzeka
i najlepsze, że trudno się z nim nie zgodzić
to już ostatni krok przed pokazywaniem ofert jako pierwszych, tylko oficjalnego sklepu allegro lub płatnych promowanych
@RED ale to już podejdzie pod utrudnianie dostępu do rynku, o ile już to się nie dzieje 😞
Zarobią 10 milionów, na prawników wydadzą milion.Sprawa będzie trwała latami. W końcu zaplacą 3 miliony kary po 10 latach, więc zostaje 6 milionów . Za to Kolejne rządy w PL od lewa i prawa w tym czasie będą zajmować się jak zwykle , aborcją, wyborami, związkami partnerskimi , emigracją i rozliczaniem poprzedników , no i do tego wprowadzaniem coraz to ważniejszych systemów raportowania z coraz ciekawszymi skrótami.
No daj spokój, przeciez Lew zawsze był super pro allegrowy. A z tego co pisze ostatnio to i jemu sie złudzenia rozwiewają bo ludzie chcą to usłyszeć ... No ale ja pamiętam jaki był i co pisał. Teraz zmienia zdanie jak rasowy polityk przed wyborami...
No dobra, ale też nikt kto w tym jakiś czas siedzi sie nie spodziewał cudów i poprawy sytuacji. I był też czas żeby wyjść z tego toksycznego związku . I mieć teraz , w sumie lekki ubaw jak to allegrowe korpo sie miota... Każdy kto potrafi czytać i tu trafi wie że Allegro jest nieobliczalne. A biznes, lubi spokój i ciszę.
@eightbitclone2 od wielu lat czasem przemykala mi mysl, ze LEW433, jest jakos zwiazany z Allegro ale duzo pomagal nam (spolecznosci) rowniez - wiec..... :))) Ostatnie jego wpisy fakt- to trzesienie ziemi :))))) Ja tez bylem proallegrowy ale inaczej ....serio mimo setek wad zalezalo mi na czyms naszym Polskim . Obecnie jestem juz bez zludzen .. i dwoch CEO z /\m/\zona to nie przypadek, plus te zmiany , tolerowanie zalewu fejkowych chinskich kont ostatnio i zbiezne jak dla mnie wkrotce odejscie CEO ....mi styka.
@Client:87296636 napisał(a):
....serio mimo setek wad zalezalo mi na czyms naszym Polskim .
Ale allegro nie jest Polskie do 2008 r. 😞
@kostas11 tak roznie bylo ....wiesz o co mi chodzi ..ok: nasza ..garazowo/piwniczna produkcja
No przecież to jest jasne jak słoneczko że z każdego drożej sprzedanego przedmiotu jest więcej zysku z prowizji .
@drekenzes też to zgłaszałem ale jak widać https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/czy-allegro-wprowadza-w-b%C5%82%C4%85d-ku...
Ciekawe kiedy kupujący się połapią i zacznie się zjazd w dół 😞
@drekenzes @kostas11 mało ostatnio do Was zaglądam , zjazd w dół rozpoczął się w kwietniu jak zaczęły się kombinacje w przeglądarce , tylko odpowiednio szybka reakcja uchroniła mnie przed poważniejszymi stratami , mam sporo produktów z terminem ważności krótszym niż rok , a zakupione w sporych ilościach do sprzedaży na allegro . Kiedyś miałem inne zdanie ,było tu w miarę stabilnie i przewidywalnie , teraz uważam ,że nie jest to miejsce , gdzie spokojnie mogę popracować jeszcze parę lat do emerki ,aktualnie po zmianach to nie jest kanał sprzedaży dla mnie ,
Obecne Allegro to darmowa wypożyczalnia sprzętu elektronicznego i ubrań dla kupujących.
Staram się mieć produkty w konkurencyjnych cenach, zazwyczaj najtaniej. Niestety, nie wszystkie swoje produkty widzę po posortowaniu od najniższej ceny jako pierwsze na liście...
Nadużycia kupujących są tu na porządku dziennym. Allegro chroni kupujących...
Allegro chroni kupujących kosztem sprzedawców, oto jeden z wielu przykładów jakie mógłbym podać.
Sprzedałem tablet (rok modelowy 2023, parametry wysokie). Kupująca po miesiącu chce oddać tablet. Odpowiadam, że zwrotu mogła dokonać w terminie 14 dni. Odpowiedź się nie spodobała, założona dyskusja. Powód otwarcia dyskusji: tablet nie działa. Pytam się co się dzieje? Dziecku nie działa gra. Pytam jaka gra? Pani podała nazwę gry. Sprawdziłem, gra wydana 17 lat temu. Brak kompatybilności gry z urządzeniem (po prostu gra za stara). Reklamacji nie uznałem. Dla Pani odpowiedź była zła bo na jej starym tablecie gra działała. Do dyskusji włączyło się Allegro,
cytat" Allegro: rozumiem, że nie jest Pani zadowolona z odmownej decyzji reklamacyjnej. Nie mogę tego zmienić, ale proszę się nie martwić, postaram się pomóc rozwiązać Pani problem. Proszę o określenie kosztów naprawy towaru. Następnie proszę, aby wypełniła Pani krótki formularz, który jest dostępny pod linkiem: https://allegro.pl/allegro-protect/index"
Jaka naprawa tabletu?!
Allegro oczywiście, wypłaciło rekompensatę kupującej, choć tablet był w 100% sprawny.