Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.Wczoraj póznym wieczorem otrzymałem trzy esemesy w odstępie kilku minut na swój telefon, (pisze że nadawca to Allegro). Treść taka: " Twój kod sms to sześć wypisanych cyfr a następnie : życzymy udanych zakupów". Kolejne dwa esemesy były takie same tylko podane cyfry kodu były inne. Bardzo proszę o informację co te esemesy mogą oznaczać ?. Niepokoję się ,czy nie jest to jakaś próba wejścia oszustów na moje konto ? Oby nie. Na razie ja tylko przeczytałem te esemesy i nic nigdzie nic nie wysyłałem. Proszę bardzo o komentarz co ewentualnie robić. Pozdrawiam serdecznie
mokasyny777 nic nie odpisuj- oszustwo ! Allegro nie wysyła SMS-ów
Bardzo dziękuję za poradę,ale czy mogę się czuć bezpiecznie bo tylko przcztytałem sms
Nic nie robić, na nic nie odpowiadać, w nic nie klikać. W przeciwnym przypadku mogą pojawić się poważne problemy.
Tylko był odczyt sms
@mokasyny777 a czy to przypadkiem nie były smsy z weryfikacji dwuetapowej? Jeżeli masz ustawioną weryfikację na sms to ktoś mógł próbować zalogować się na Twoje konto.
@mokasyny777, dzięki za Twoją wiadomość. Zgodnie z radami od @mdrogeria oraz @markam43 - nie odpisuj na wiadomość oraz nie klikaj w żaden link.
Jeśli możesz, prześlij proszę zrzut ekranu z treścią tego SMS-a na adres mailowy: phishing@allegro.pl. Z Twoją pomocą będziemy w stanie zapobiec podobnym przypadkom wyłudzeń danych.