anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Otrzymałem podejrzaną wiadomość

mokasyny777
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.Wczoraj póznym wieczorem otrzymałem trzy esemesy w odstępie kilku minut na swój telefon, (pisze że nadawca to Allegro). Treść taka: " Twój kod sms to sześć wypisanych cyfr a następnie : życzymy udanych zakupów". Kolejne dwa esemesy były takie same tylko podane cyfry kodu były inne. Bardzo proszę o informację co te esemesy mogą oznaczać ?. Niepokoję się ,czy nie jest to jakaś próba wejścia oszustów na moje konto ? Oby nie. Na razie ja tylko przeczytałem te esemesy i nic nigdzie nic nie wysyłałem. Proszę bardzo o komentarz  co ewentualnie robić. Pozdrawiam serdecznie

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

mokasyny777 nic nie odpisuj- oszustwo ! Allegro nie wysyła SMS-ów 

oznacz moderatorów

mokasyny777
#7 Wielbiciel#

Bardzo dziękuję za poradę,ale czy mogę się czuć bezpiecznie bo tylko przcztytałem sms

oznacz moderatorów

markam43
#13 Ambasador#

Nic nie robić, na nic nie odpowiadać, w nic nie klikać. W przeciwnym przypadku mogą pojawić się poważne problemy.

oznacz moderatorów

mokasyny777
#7 Wielbiciel#

Tylko był odczyt sms

oznacz moderatorów

ares_
#14 Krzewiciel#

@mokasyny777 a czy to przypadkiem nie były smsy z weryfikacji dwuetapowej? Jeżeli masz ustawioną weryfikację na sms to ktoś mógł próbować zalogować się na Twoje konto.

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mokasyny777, dzięki za Twoją wiadomość. Zgodnie z radami od @mdrogeria oraz @markam43 - nie odpisuj na wiadomość oraz nie klikaj w żaden link.

Jeśli możesz, prześlij proszę zrzut ekranu z treścią tego SMS-a na adres mailowy: phishing@allegro.pl. Z Twoją pomocą będziemy w stanie zapobiec podobnym przypadkom wyłudzeń danych.

Maja
   Moderatorka