Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jaka jest przyczyna, że Allegro nie zalicza do średniej oceny opinii otrzymanych w ciągu ostatnich 7 dni od tego samego kupującego ?
Pojawia się następujący komunikat od Allegro :
Kupujący w ostatnich 7 dniach ocenił już u Ciebie inny zakup."
To chyba raczej na plus, że ten sam klient powtarza zakupy u tego samego sprzedawcy i wystawia pozytywne oceny.
@segregator_com allegro niestety zawsze zakłada, że my sprzedający jesteśmy nieuczciwi i zapewne namówiliśmy kogoś, żeby kupił u nas np. 20-30 razy pod rząd i sztucznie napompował nam statystyki. Innej opcji niestety nie ma. Najśmieszniejsze jest to, że kupujący może ocenić tranakcję, która została anulowana, czyli de facto nie doszło do zakupu, a jak ktoś kupi 2-3 raz, to nie może wystawić kolejnej opinii 🙂
No tak, rozumiem, niezbadane są meandry rozumowania pomysłodawców z Allegro takiego rozwiązania, sam bym na to nie wpadł, żeby namawiać klientów do czegokolwiek😉
@segregator_com Pamiętaj, że to działa w obie strony, dla negatywów także. Tu dobrego wyjścia nie ma. Trafisz na głupiego, to możesz dostać kilka negatywów pod rząd.
@WREDZIA-W1 według mnie główne kryterium to jednak obawa allegro przed sztucznym pompowaniem pozytywów i gwiazdek. Zapewne nie myśleli o tym, żeby ustrzec nas przed wieloma negatywami 🙂 w to nie uwierzę.
@mikeza A, to oczywiste 🙂 Jednak gdyby tak nie było to i negatywów można by nałapać od różnej maści oszołomów.
ciocia ma rację, jabłuszko się należy 😊
<daje jabłuszko cioci 🍎> 😗
@WREDZIA-W1 @konto zamknięte miło Was widzieć 🙂
@segregator_com dziękuję za sugestię, jednak faktycznie, tak jak pisze @WREDZIA-W1 konstrukcja ta działa w obie strony. System ocen cały czas ulega zmianom i staramy się go udoskonalać. Mam szczerą nadzieję, że znajdziemy złoty środek 🙂
@cloudcloud Klaudia, a już miałem ominąć wątek. Ale nie, musiałaś...prawda? To było silniejsze od Ciebie... co? 😛 To napiszę tylko tyle, że życzę powodzenia w celowaniu i tego, by ów złoty środek nie okazał się być brązowym... 😛
@cloudcloud, miau 😊 🤗
Taki cwaniak jest już zablokowany.