Packet-a z Pocztexem48 jednak nie tak szybka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Nadałem przesyłkę do czeskiego klienta w poniedziałek rano, 29 maja. Jeszcze nie wyszła z polski. Druga idzie jeszcze wolniej. Dlaczego te przesyłki obsługuje Pocztex48? Przez cenę?
DPD za granicę szybciej potrafi dostarczyć przesyłkę, bo 2-3 dni, aniżeli Pocztex48 w Polsce, jako pośrednik Packet-a.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Pocztex Kurier48 to usługa świadczona wyłącznie w obrocie krajowym. Nie ma mowy, aby wysłać tym paczkę do Czech.
Tutaj wysyłasz produkt do pośrednika w Polsce, a potem on nadaje przesyłki w Czechach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziękuję za tak nic nie wnoszącą do tematu odpowiedź. Ile teraz płacą?
Przecież napisałem, że to pośrednik, który daje ciała. Twoja odpowiedź jest bezsensowna. Sądziłem, że dla Packet-a/y jest ogarnięta szybsza dostawa niż Pocztex365, a przepraszam, Pocztex48

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Kurier48 na termin doręczenia D+2 (deklarowany) i D+3 (gwarantowany). W tym czasie paczka musi dotrzeć do adresata, ale dla Poczty adresatem jest pośrednik w Polsce.
Poczta nie jest tu pośrednikiem, a poza tym tego typu usługi są tanie, ale nie wiadomo w jakim czasie przesyłka dotrze do celu zagranicą (pośrednik może przewozić przesyłki przez granicę codziennie, a równie dobrze raz na tydzień).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
wygląda, że tanio znaczy wolno. Faktycznie te przesyłki są składowane na terminalu przeładunkowym i czekają ok tygodnia na opuszczenie kraju. Już to przerabiałem, leży taka paczka ok tygodnia bez ruchu, a potem z dnia na dzień zostaje doręczona.
Dobra rada zaczyna się od milczenia