Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Czy kiedykolwiek wasza reklamacja do łana została przyjęta? Ostatnio kurier Allegro zniszczył naszą jedną paczkę - rozerwany karton, uszkodzona przesyłka. Oddaliśmy Klientce pieniądze z góry i postanowiliśmy w jej imieniu złożyć reklamację.
Oczywiście odrzucona. Powód? "Zabezpieczenie nieadekwatne do wartości". Były to dwa albumy fotograficzne, jeden z nich zniszczony. Zapakowane w gruby karton, od boków dodatkowo obłożone kątownikami PALETOWYMI (tak, tym bardzo twardym kartonem, czy tekturą - zwał jak zwał), a od góry i dołu dodatkowym kartonem. Kurierowi udało się rozerwać bok paczki, wraz z kątownikiem i zniszczyć album.
Dodam, że zawartość była stabilnie umiejscowiona w kartonie, nic nie latało. Ba! Na naszych paczkach można często nawet stanąć i nic się nie stanie, a te dwa albumy były właśnie jedną z takich przesyłek.
To, za przeproszeniem, miałem dwa albumy o wartości łącznej ~160zł zapakować w stalowy sejf? Bo nie bardzo rozumiem co miałbym innego zrobić, żeby kompetentni kurierzy allegro nie zniszczyli tych albumów...
Oczywiście odrzucili reklamację, więc 80zł poszło błoto. Da się taką kwotę oczywiście przełknąć, ale popatrzcie na skalę - ile takich żuczków jak ja Allegro zbywa i nie oddaje pieniędzy? Jak bardzo wadliwe jest prawo pocztowe, skoro pozwala na takie rzeczy przez dominujące podmioty na rynku, jak Allegro? Ile oni na tym zarabiają?
@foto-hurtownia z tego co widzę w Twoim zgłoszeniu, możesz odwołać się od decyzji. Warto przedstawić argumenty opisane w tym wątku.
Te argumenty zostały podniesione przed odrzuceniem reklamacji, poza tym od decyzji się odwołałem - bez dodatkowych argumentów, bo jakich?
@foto-hurtownia odwołaj się - i napisz, że nierzetelnie rozpatrują reklamację bo odrzucają ją z automatu
cyt:
Zapakowane w gruby karton, od boków dodatkowo obłożone kątownikami PALETOWYMI (tak, tym bardzo twardym kartonem, czy tekturą - zwał jak zwał), a od góry i dołu dodatkowym kartonem. Kurierowi udało się rozerwać bok paczki, wraz z kątownikiem i zniszczyć album.
Dodam, że zawartość była stabilnie umiejscowiona w kartonie, nic nie latało. Ba! Na naszych paczkach można często nawet stanąć i nic się nie stanie, a te dwa albumy były właśnie jedną z takich przesyłek
Może zgłoś to tutaj
allegro jest operatorem pocztowym
Numer w rejestrze B-00694
@Client:80340374 I pewnie tak zrobię, bo apelację w tempie ekspresowym odrzucili.
@RED Już apelację odrzucili, więc no. Typowe allegro.
"Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość reklamacyjną będącą odwołaniem w sprawie przesyłki A001T0B2K6.
Przykro mi, że taka sytuacja Panią spotkała.
Zapoznałam się ponownie ze sprawą.
Widzę, że zabezpieczenie wewnętrzne przesyłki nie było wystarczające.
Na przesłanych zdjęciach, na których widoczne jest uszkodzenie nie widać zabezpieczenia, które uchroniłoby produkt od bezpośredniego kontakt ze ściankami pudełka. To znacząco zwiększa ryzyko uszkodzenia podczas standardowego transportu. Zgodnie z zasadami bezpiecznego pakowania, zawartość paczki powinna być unieruchomiona i odpowiednio chroniona – zwłaszcza w przypadku delikatnych produktów.
Zgodnie z regulaminem usługi "Allegro Delivery", § 11, przesyłka powinna być odpowiednio zabezpieczona wewnątrz oraz zapakowana stosownie do wagi i zawartości. Dlatego odwołanie odrzucam. "
Zabezpieczenie niewystarczające. Ponawiam pytanie - czy do wysłania dwóch albumów potrzebny jest stalowy sejf? Jakie zabezpieczenie jest "wystarczające"? Na zdjęciu zniszczonej przesyłki go nie widać, bo wasz kurier wywalił wielką dziurę w nim, wraz z zabezpieczeniem i przy okazji rozorał album.
Nie zrozum mnie źle, nie rzucam się do Ciebie, jako pracownika Allegro, no ale ręce opadają. Jak sprzedawcy mają się czuć tu bezpiecznie, skoro nawet Wy, jako Allegro, pozwalacie sobie na to, aby niszczyć nam paczki i nie oddawać pieniędzy?
Zgodnie z regulaminem usługi "Allegro Delivery", § 11, przesyłka powinna być odpowiednio zabezpieczona wewnątrz oraz zapakowana stosownie do wagi i zawartości. Dlatego odwołanie odrzucam.
ale fajnie działa allegro - odrzucamy reklamację bo tak - zapytaj gdzie ich gdzie jest w ich regulaminie nakaz: zabezpieczenia, które uchroniłoby produkt od bezpośredniego kontakt ze ściankami pudełka
wiosek, który się nasuwa jest jeden, allegro delivery to jedna wielka ściema a nie poważna usługa wysyłki przedmiotów
@RED Uczą się od najlepszych - DPD, czy Inpost działają podobnie. Tutaj, jednak mamy do czynienia z usługą własną Tego Wielkiego Przyjaznego Dla Każdego Allegro® i to jest w tym wszystkim najśmieszniejsze, jeszcze bardziej podkreśla obłudę i fałszywośc tego serwisu.
Wiesz, z początku urzędnik z Allegro myślał, że jestem Klientką i z góry odrzucił reklamację wskazując, że "sprzedawca źle zabezpieczył towar". Co chciał zrobić? Napuścić Klienta na sprzedawcę, dzięki czemu Klient będzie miał problem do niego, nie do kuriera allegro, który postanowił zniszczył przesyłkę. Dzięki temu chcieli napuścić jednych na drugich, a sami siedzą obok i liczą dolary. Ohydne to.