anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PLUS dla Allegro - za zmiany

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador

Witam.

Wreszcie mogę pochwalić Allegro za wprowadzone "udogodnienia" - a tego nie robiłem od wielu lat, gdyż takowych nie zauważyłem.

A dotyczy to wprowadzenia w panelu sprzedaży widoczności realnych kosztów ponoszonych przy sprzedaży danego przedmiotu - wreszcie dokładnie widzę ile mnie to kosztuje - ile muszę dźwignąć do góry ceny, żeby coś na tym zarobić.

Uważam to za bardzo duży PLUS.

A teraz moja sugestia - chociaż to pewnie nie ten dział, ale zawsze można przekazać ją "wyżej".

Dotyczy to przesyłek typu "Allegro Przesyłka polecona ". Przesyłka bardzo kontrewensyjna pod względem wskazywanych terminów dostaw.

1. W regulaminie przesyłek Allegro nie można znaleźć żadnych informacji odnośnie tych przesyłek - ani przewidywanego terminu dostawy, ani kto odpowiada za tą przesyłkę, ani jakie są rekompensaty za opóźnienia (bo nie ma żadnych terminów).

2. Allegro podaje "przewidywane terminy " dostaw tych przesyłek - lecz nie wiadomo na jakiej podstawie - te terminy nie są nigdzie w regulaminie podane, a dochodzą one nawet do 14 dni. Żaden pracownik Allegro do tej chwili nie potrafił mi wskazać linku do regulaminu przesyłek "Allegro polecony". Po prostu nie ma już takiego zapisu w regulaminie przesyłek - czas dostawy tych przesyłek jest "nieokreślony".

3. Kupujący widzą termin dostawy 1-2 dni, następnie wybierają najtańszą przesyłkę - "Allegro przesyłka polecona" - i potem są negatywy, bo towar nie został dostarczony za 2 dni.

Moja sugestia: proszę w bardziej widoczny sposób przedstawiać kupującym realny czas dostawy przy wyborze przesyłki "Allegro Przesyłka polecona" - może 5x większa czcionka, może bardziej widoczne miejsce, może informacja, że ta przesyłka nie ma gwarantowanego terminu dostawy i to Allegro za nią odpowiada.

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0