Połączenie kont allegro

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Cześć, chce założyć drugie konto firmowe a następnie je połączyć. Większość już doczytałem w allegro, ale nie znalazłem informacji o płatnościach. Czy na drugim koncie osobno muszę na nowo uaktywnić kanały płatności (mimo że będą na tą samą firmę i rachunek) oraz przesłać skan Dowodu osobistego? Szczerze , to martwi mnie trochę przesyłanie zdjęć dowodu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ToylandiaBB tak, weryfikacja konta do wypłat musi być przeprowadzona na każdym z kont, które posiadasz.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Proszę jeszcze o Twoje zdanie na temat zdjęć dowodu osobistego. Jestem na tym punkcie dość ostrożny szczególnie w dzisiejszych czasach. Czy przesyłanie w/w zdjęć jest bezpieczne? Czy można zasłonić poszczególne dane ?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ToylandiaBB Tak, jest bezpieczne, bo nie przechowujemy tych danych i od razu po weryfikacji je usuwamy. Na zdjęciu lub skanie Twojego dowodu muszą być widoczne takie dane jak: imię nazwisko, pesel, data wydania i data ważności dokumentu oraz ciąg literowo liczbowy na dole. Możesz nanieść przekreślenie, znak wodny, napis na dokumencie, istotne jest jedynie abyś nie zakrywał istotnych danych.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Raczej pytanie brzmi czy da się nie wysyłać i aktywować konto ? nie więc co zrobić?