Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
do której godziny trzeba wysłać paczki w placówce poczty polskiej aby wysyłka się liczyła pozytywnie do jakości sprzedaży?
@CREALITY_3D PP nadasz do zamknięcia placówki to zostanie zaliczona ,ALE nadane po 16:00 już nie ruszą na sortownię tego samego dnia
@CREALITY_3D @mdrogeria Do 15:00
@fox_paws mam PP na rzut beretem , ostatni kurier jest zwykle po 17:00
Przewidujemy doręczenie w następnym dniu roboczym po dniu nadania przesyłki.
Warunki jakie muszą zostać spełnione, to:
To, czy nadane później wyjadą, zależy od konkretnej placówki i ludzi w niej pracujacych.
U nas wystarczy nadać przed zamknięciem, ale tak, żeby Panie zdążyły zeskanować (my zostawiamy paczki ok 18:00 i Panie w wolnej chwili je skanują).
Zależy od urzędu pocztowego. Musisz zdążyć przed "odprawą" czyli odebraniem przesyłek z urzędu przez spedycje poczty. Odprawy w urzędach pocztowych odbywają się w godzinach 14-16 musisz dopytać. W niektórych urzędach odprawy są 2x dziennie.
@Starkrak U nas paczki nie wychodzą tego samego dnia, a i tak mamy zaliczoną wysyłkę tego samego dnia. Wystarczy, że paczki zostaną zeskanowane.
Widocznie macie odprawę w innych godzinach. Samo zeskanowanie nie wystarczy. Przerabiałem. Tak samo jak nie wystarczy umieścić przesyłki w paczkomacie.
@Starkrak Nie wiem co przerabiałeś u siebie na Poczcie, ale u nas informacja od Pań jest taka, przesyłki nadane do 15:00 wyjeżdżają tego samego dnia. Nadane po 15:00 wyjeżdżają dnia następnego. Wystarczy samo zeskanowanie, dlatego przyjmujemy przesyłki pocztowe do 17:00 i nadajemy je dopiero ok. 18:00, a bywa często, że Panie skanują je dopiero około 20:00. I mamy 100% przesyłek nadanych w terminie.
@Starkrak Wieczorna odprawa już nie dojedzie następnego dnia do odbiorcy, chyba że przesyłka jest miejscowa.
@CREALITY_3D Dla zadowolenia Allegro masz nadać ko końca dnia, w którym deklarujesz wysyłkę. Jeśli bardziej zależy Ci na zadowoleniu klienta, to do 15.00, żeby jeszcze tego dnia poszły dalej
@CREALITY_3D godzina nadania paczek w Poczcie Polskiej zależy od konkretnej placówki – liczy się moment zeskanowania przesyłki. Najlepiej dopytać w swojej placówce, bo godziny mogą się różnić.
@gdvorek W wypadku nadawania w placówce kurier nie ma nic do rzeczy. Przesyłki skanuje się przy nadaniu w okienku.
@gdvorek @SpeedyGonzalezz Oczywiście, że w przypadku Poczty Polskiej kurier nie ma nic do rzeczy.
@SpeedyGonzalezz @MikroLITY dziękuję Wam za czujność - poprawiłem swoją odpowiedź.
Godziną graniczną w przypadku nadania w placówce jest 15:00 (chyba że placówka czynna jest krócej). Istnieją jednak placówki o wydłużonej godzinie granicznej, ale PP usunęła listę ze swojej strony www.
Przesyłki nadane po godzinie granicznej traktowane są jako nadane w dniu następnym (chodzi o obliczanie terminu doręczenia, bo fizycznie przesyłki wyjdą w tym samym dniu).
Jeżeli chodzi o odbiory nadanych przesyłek, to zazwyczaj są one realizowane dwa razy dziennie. Pierwszy odbiór jest po 15:00 i odbierane są wtedy przesyłki priorytetowe i z gwarantowanym terminem doręczenia. Drogi odbiór jest po zamknięciu placówki i wtedy wychodzą przesyłki ekonomiczne i te nadane po godzinie granicznej.
W raporcie super sprzedawcy zauważyłem że wszystkie są na tak, nawet jeśli były doręczone do poczty po 17, paczkomaty to już inna para kaloszy
Bo godzina graniczna służy do obliczania gwarantowanego terminu doręczenia. Nie zmienia natomiast dnia nadania.