Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Przy próbie wygenerowania przesyłki Pocztex Pobranie - moje konto nie wyświetla się na liście, co uniemożliwia wygenerowanie etykiety.
Rachunek jest potwierdzony przez Allegro (Zweryfikowany pozytywnie).
Tryb incognito i sprawdzone na dwóch komputerach i czterech przeglądarkach.
Mam screena ale chyba nie mogę tu dodać. Piszę z allegro od wczoraj i nic, nie mogę nadać paczki - klient będzie nerwowy, a mi polecą statystyki.
Proszę o pilną pomoc.
@lukater_pl Widzę, że doradca zajmuje się Twoim zgłoszeniem mailowym - numer 52841663. Proszę, zaczekaj na odpowiedź. Nie potrzeby dublowania zgłoszeń, ponieważ zarówno na forum jak i na drodze mailowej zgłoszenia są konsultowane z tymi samymi obszarami.
Dziękuję za odpowiedź. Zgłoszenie prowadzi inna osoba - nie będę więcej dublował.
Nie pytałem tez jak wygląda sprawa samej obsługi klienta? Czy mam go informować że będzie opóźnienie? Czy mi spadną statystyki?
@lukater_pl Poinformowanie klienta o możliwym opóźnieniu jest jak najbardziej pro klienckim krokiem. W kwestii statysty, to jeśli nie uda Ci się nadać paczki w terminie, to tak, statystyki zostaną obniżone, natomiast po wyjaśnieniu sprawy, zajmiemy się również tą kwestią. Najpierw musimy poznać powód braku możliwości wygenerowania etykiety.
Trochę rozkładam ręce. Bo na moje wiadomości mailowe nikt od wczoraj rana nie odpowiedział - to prawie 2 dni. Klient nadal nie ma towaru, a ja nie mogę nic zrobić - gdybym mógł to bym anulował to zlecenie i wysłał klientowi towar indywidualnie. Ale co z prowizją w takim wypadku?
@lukater_pl Proszę Cię o jeszcze odrobinę cierpliwości. Wkrótce otrzymasz wiadomość mejlową.
Zaimportuj zamówienie do e-nadawcy i wygeneruj etykietę bezpośrednio z jego poziomu.
Że ja na to nie wpadłem - dzięki! To się nazywa profesjonalizm. Udanego weekendu.
@lukater_pl a masz swoją umowę podpiętą ?
Tak, umowa jest podpięta do konta