Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kilkanaście dni temu usłyszałem w Tok-fm o pracach fiskusa nad opodatkowaniem osób sprzedających w internecie. Teraz mi się to przypomniało przy wprowadzeniu nowych zasad sprzedaży. Wiecie coś więcej na ten temat? Ja np. znalazłem ten artykuł:
https://www.rp.pl/podatki/art36935731-skarbowka-dostanie-raport-ze-sprzedazy-przez-internet
Wiem, wiem. tylko że sami zaniżacie drastycznie ceny. Już się nauczyłem nazw tych po 1 zł, gdy inne po 30
Macie po kilka,kilkanaście pozycji tego samego, nawet suię nie ukrywacie z tym i opychacie po złotówcę
@mazurkur439 Przedsiębiorca w odróżnieniu od ,,Szaraczka ,, musi oprócz zysku dla siebie wypracować środki na pokrycie wielu kosztów związanych z prowadzeniem działalności jakim są = koszty pracy , składki ZUS , koszty lokalu , energii , transportu ,większe prowizje allegro , księgowość , utraty wartości towaru , zniszczenia oraz kradzieże ,ubezpieczenie....... lista kosztów jest bardzo długa , zaniżanie cen ma swoją granicę
Właśnie, to stosujcie się do tych granic, ale nie nie dajecie innym szans.
@mazurkur439 z całym szacunkiem dla Ciebie , ale nie rozumiesz zasad nowoczesnego handlu , nie ma znaczenia zysk jednostkowy , najważniejszy jest przychód w skali np. miesiąca , który musi być wyższy od poniesionych w tym okresie kosztów. Możesz mieć wrażenie ,że sprzedawca dokłada do interesu , ale za tym kryje się sprytnie przemyślany plan . Sprzedawcy według przemyślanego algorytmu manipulują cenami po to żeby atrakcyjną ofertą wzbudzić zainteresowanie potencjalnego klienta , nie zarobić na tej jednostce , ale zakup innych artykułów pokrywa nawet stratę poniesioną na tym pierwszym . Bardzo pomocna w tym procederze jest minimalna kwota zakupu wymagana do darmowej przesyłki ,, smart ,,
Ależ ja to wszystko rozumiem i dlatego uważam, że nie jestem dla Was ani konkurencją, ani równorzędnym konkurentem, nie posiadam takich możliwości, dlaczegio takich jak ja nie lubicie, nic Wam nie możemy zaszkodzić
@mazurkur439 to nie jest sprawa lubienia czy nie bo osobiście się nie znamy , ale jak widzisz grzecznie i rzeczowo odpowiadam na Twoje wpisy. Pewnie , masz też koszty , ale one są niewspółmiernie niskie w stosunku do kosztów jakie ponosi przedsiębiorca i dlatego jesteście dla nas konkurencją bo nie ponosząc wielu kosztów macie możliwość mocnego zaniżenia swoich przychodów i dalej idąc oferowanych cen tym samym nam płacącym podatki uszczuplacie przychody , a to ciągnie za sobą spore konsekwencje do społecznych włącznie .
Dobrze już, przepraszam i tak moje dni tutaj są policzone, pewnie Masz rację.
Czytam i nie wierzę. Ty masz do nas pretensje, że robimy Ci konkurencję i ustalamy sobie swoje własne ceny? 😀 😀
Raczej chodzi mi o to, że Wy macie do mnie pretensje.
Ale nie płace podatków to nic mi nie wolno powiedzieć.
A jakie to ma znaczenie czy my mamy pretensje czy ich nie mamy? W Polsce nie można być prywatnym sprzedawcą drobnicy z tysiącem aukcji na Allegro, bo taka zorganizowana działalność zarobkowa, wykonywana w sposób ciągły podlega odpowiednim przepisom.
Możesz mówić tutaj co tylko chcesz, ale zaklinanie rzeczywistości niczego nie zmieni 😊
Oczywiście,że tak. Na początku przedstawiłem artykuły na ten temat, czekam teraz na donos do US, czy prokuratury.
Nie wiem na co liczyłeś przychodząc na to forum ze swoimi pytaniami, wiem natomiast, że to co napisałeś jest chamskie i bezczelne. Najlepiej mi już nie odpisuj.
Przepraszam, nie chciałem urazić.
A ja co nie mam kosztów pracy? , energii, tak za transport to ja płacę bo nawet rowerem nie mogę jeżdzić, co ja mam powiedzieć o utracie wartości towaru? Jak zaniżacie ceny?
@mazurkur439 nie płacisz podatków, to nie masz prawa nic mówić na ten temat.
@mazurkur439 nawet jeśli jakiś przedsiębiorca tak robi, to przynajmniej płaci za to podatki. Ale sprzedaż po złotówce to raczej domena szaraków i początkujących przedsiębiorców, którzy nie potrafią nawet obliczyć prowizji, nie wspominając już o odróżnianiu przychodu od dochodu.
Dobrze, żyj sobie w tym wyimaginowanym świecie, już nie chce mi się.
@mazurkur439 to nie jest wyimaginowany świat, to jest, to jest brutalna rzeczywistość.