Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam dziwną sytuację ponieważ kupujący zakupił u mnie telefon w stanie fabrycznie nowym nieodpakowanym wartość rynkowa na FVAT 1350 zł ja sprzedałem za 1050 zł a po roku użytkowania sprzedający chcę go zwrócić bo telefon został zablokowany tyle że nie interesuje mnie dlaczego chcę i co z nim robił tylko jak mam obliczyć kwotę którą mam pomniejszyć zwrot dla niego od kwoty zakupu 1050 zł bo dostał telefon fabrycznie nowy nie opakowany a przez rok go używał.
Czas na zwrot to już mu dawno minął ,teraz to może złożyć reklamację i odesłać telefon do Ciebie celem rozpatrzenia . Dostaniesz ,obejrzysz i sam ocenisz ile jest wart .
@kolekcjoner608 Co Ty piszesz, sprzedał nie swój telefon i ma rozpatrzyć reklamację? niech szybko zwraca kasę albo się dogada.
@jacwloda Co dokładnie oznacza "telefon został zablokowany"?
Nie spłacałeś rat u operatora? Kupujący był świadomy wady prawnej ciążącej na urządzeniu?
Mam upadłość i syndyk wszystkim rządzi więc szperalninwyszperal że mam tel na raty i zgłosił do Play blokadę a kupujący wiedział że telefon jest na raty bo na samej FVAT ma to napisane jasno poza tym pytałem go wiele razy czy rozumie zakup.
co to znaczy, że rozumie zakup?
sprzedałeś telefon, którego nie byłeś właścicielem?
Na dodatek telefon nie został jeszcze zablokowany tylko zgłoszony do zablokowania bo dostał SMS od operatora swojego że ma mu założyć operator blokadę kradzieżową a nie windykacyjną.
@jacwloda Dostanie kasę albo od ciebie albo od Allegro a Allegro zażąda jej od Ciebie, także obchodzi cię to bardzo, Nie wolno było ci sprzedawać nie swojej własności.
@jacwloda pokaż treść oferty sprzedaży. Sprzedałeś jako osoba prywatna? Jeśli w ofercie sprzedaży było napisane że telefon jest na raty to nie ma zastosowania paragrafu o wadzie ukrytej bo kupujący miał świadomość co kupuje i z czym to się wiąże. Ewentualnie wiadomość ibformującą go że telefon jest na raty pokaż.