Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Zakupiłam rzeczy na licytyacji. Niechcący pojawił sie bład transakcji w banku i zamiast wybrac opcję "ponow transakcje" wybrałam anuluj zakup. Jak mogę teraz oplacic przedmioty? Czy to mozliwe?
Po anulowaniu nie opłacisz już zakupu przez Allegro Finanse. Skontaktuj się ze sprzedawcą, weź od niego numer konta bankowego i zapłać mu za przedmioty i wysyłkę zwykłym przelewem. Takie wpłaty nie są zabronione.
Chyba że anulowałaś płatność, a nie cały zakup. Jeśli anulowałaś płatność, ponów płatność.
Ja z koleii dwa razy zapłaciłem. Po rozmowie ze sprzedającym wychodzi ze jedną płatność gdzieś zniknęła....tzn zniknęła z mojego konta nie wiem gdzie bo do niego nie dotarła
@szczesliwak Skontaktuj się ze sprzedawcą i zapłać bezpośrednio, taka płatność jest dozwolona.
@xyz96 - nie wprowadzaj kupujących w błąd, po raz kolejny piszesz kompletne bzdury i wprowadzasz kupujących w błąd.
Problemy z płatnością przez Allegro Finanse - to standard. Jak kupująca anulowała transakcję - to została ona anulowana, zakupu trzeba dokonać jeszcze raz.
Sugerowana przez xyz96 wpłata na konto sprzedającego w takim przypadku - to najgorsze wyjście z sytuacji. W przypadku wyboru przesyłki typu "Allegro...." lub "Allegro SMART" - sprzedający nie będzie mógł zaadresować przesyłki - po prostu nie ma jej w systemie - figuruje jako nieopłacona. W takim przypadku wpłata na konto sprzedawcy może skutkować żądaniem dopłaty do kosztów wysyłki - w takim przypadku sprzedający będzie musiał wysłać przesyłkę na podstawie własnej umowy z przewoźnikiem , a te ceny sa wyższe niż przesyłki typu "Allegro".
Proszę potraktować odpowiedź xyz96 z "wyrozumiałością", po prostu brak mu wiedzy praktycznej.
@szczesliwak - anulowałaś zakup - teraz po prostu dokonaj zakupu jeszcze raz - to jest najprostsze wyjście. Poprzednia transakcja już została anulowana, jej po prostu nie ma i Ciebie to nic nie interesuje. Jak będziesz do niej dokonywać wpłat na konto sprzedawcy, jak sugeruje xyz96 , to wtedy dopiero mogą zacząć się problemy.
lew433 - nie przesadzaj, napisałem już.... jak anulowana to lepiej dokonać zakupu jeszcze raz, z wiadomych powodów
@maxr01 tak byłoby najlepiej i u mnie klienci też tak robią przy problemach z płatnościami, ale zwróć uwagę, że to była licytacja. Mógł to być jednostkowy produkt i w tej sytuacji kupujący nie ma możliwości ponowienia zakupu, bo aukcja została zakończona. Takie jest moje podejrzenie.