Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Czy orientujecie się jak wpływa na pozycjonowanie przerwa w sprzedaży oraz zmiana czasu wysyłki na dłuższy? Czy po powrocie do standardowej sprzedaży pozycjonowanie kuleje? Pytam,bo widzę spadki sprzedaży po takich działaniach. Już podnosiłam podobny post o spadku sprzedaży, niektórzy sugerowali że to kwestia majówki,dnia dziecka itd. Ale sytuacja się powtarza też w losowe dni. I niestety widzę,że to nie przypadek jak wskakuje nagle kilka zamówień na produkt w ciągu godziny a wcześniej nie był kupowany przez kilka miesięcy- przecież widać że to mieszanie w wyświetleniach.
@petinek_pl Widzę, że nie tylko ja mam takie doświadczenie. Mimo ponad 28 dni od zmiany (1-3 maja), dziś tuż przed 9:00 już miałem sugerowany czas dostawy na pojutrze, mimo, że nawet zamówione po 16-tej wożę (woziłem, bo teraz nie ma co wozić - 1 zamówienie z weekendu) na sortownię i Klient dostawał następnego dnia przed południem.
@NajlepszyComPL tylko ja piszę o wyświetlaniu ofert ☹️ ale nawiązując, osobnego posta też utworzyłam już 2 razy że allegro wyświetla mi bez przerwy po zmianach zły czas dostawy. Prosiłam,prosiłam i nic, piszą tylko żeby "se" odnaczyć dostawy szybsze niż deklaracja. ECH
@petinek_pl Napisałem odnośnie rezultatów zmiany czasu dostawy, bo nawet jeśli oferty się wyświetlają, to czas dostawy nie zachęca by wejść w nie. Oglądalność jest tragiczna. 29 lutego miałem 1848 wizyt, 21 marca, kilka dni po wznowieniu 28 wizyt!
No właśnie.. czy da się temu jakoś zaradzić? Czasem jest konieczność włączenia przerwy lub wydłużenia czasu dostawy i tak nie może być.. i co jest gorsze przerwa czy zmiana czasu?
I jedno i drugie płoszy klientów .Dawniej jak klient widział że urlop to urlop to czekał aż sprzedawca wróci ,teraz o nim szybko zapomina ,zwłaszcza jak mu portal sam sugeruje podobne pozycje w innych zaufanych sklepach.
@petinek_pl Allegro podaje, że po przerwie w sprzedaży oferty zachowują pozycjonowanie.
Ale pamiętaj, że w tym czasie oferty innych sprzedawców będą odwiedzane i po tym jak wrócisz do sprzedaży prawdopodobnie będą lepiej pozycjonowane od Twoich.
Nie wiem czy tak rzeczywiście jest, ale logika mi tak podpowiada...