Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
dziś w nocy otrzymałam alert BIK o próbie wyłudzenia
"Informujemy, ze 17.08.2022 00:53 wpłyneła do BIK informacja od AION BANK (cesja allegro pay) o nowym zobowiązaniu kredytowym"
To nie byłam ja. ktoś podszywa się pod moje dane!
Anna [edycja]
tel [edycja]
Skontaktuj się z bankiem. Zmień co się da, hasła kody itd.
dzięki, ale to nie jest powiązane z moim kontem bankowym. na moim allegro tez nic sie jeszcze całe szczęście nie zmieniło. No i co to za jakis AION bank?
@cmak4 AION bank to nowy bank działający od niedawna w Polsce.
@cmak4 Przekazałam Twoje zgłoszenie do odpowiedniego zespołu. Kiedy otrzymam odpowiedź, odezwę się ponownie.
dziękuje czekam z niecierpliwością,
może zgłosic na policje?
jeju własnie przyszedł sms z BIK Nowe zobowiązanie kredytowe. Prosze o szybka reakcję !
@cmak4 Niestety doszło do włamania na Twoje konto (powinnaś już mieć od nas maila w tej sprawie). Już je zabezpieczyliśmy. Osoba nieuprawniona nie dokonała żadnego zakupu.
Dostałam informację, że najprawdopodobniej wiadomości, które otrzymujesz, to phishing. Tutaj znajdziesz instrukcję jak postępować w takim przypadku.
@nat_not też otrzymałem takie powiadomienie. Mam dwie umowy przekazane do BIKU ale te umowy były przekazywane już jakiś czas temu.
Proszę mi napisać za jaki zakup dostałem powiadomienie
@Agent555 Prześlij tę wiadomość jako załącznik lub korzystając z opcji "prześlij dalej" na adres phishing@allegro.pl.
@nat _not wysłałem , czy możesz sprawdzić czy zrzut ekranu się wysłał
@Agent555 Proszę Cię o przesłanie całej wiadomości, a nie samego zrzutu, na adres, który wskazałam. Nasi specjaliści sprawdzą ją i będą mogli podjąć odpowiednie działania, jeśli potwierdzą, że to również przykład phishingu.
Witaj, u mnie wczoraj ta sama sytuacja niby 830 zł na trzy raty. Nic nie brałam. Co robić ? Dlaczego sami z siebie wpisują ludziom zobowiązania w BIK?
@marteczkaa101 Rozumiem, że otrzymałaś wiadomość z taką informacją. Prześlij tego maila na adres: phishing@allegro.pl. Zajmiemy się tą sprawą.
Wysłałam jednak Szymon z działu bezpieczeństwa odpisał już kolejną wiadomość że muszę być zalogowana( jestem cały czas bo używam aplikacji allegro) potem nie otrzymałam już żadnej odpowiedzi. Najgorsze jest to że saldo allegro pay jest nie ruszone ale w biku widnieje kredyt,którego nie wzięłam.
@marteczkaa101 Spróbuj się przelogować i skorzystać z przeglądarki, a nie aplikacji.
zrobione, nic się na stronie nie zmieniło saldo allegro pay takie same.
@marteczkaa101 Czy napisałaś ponownie zgłoszenie już będąc zalogowana w przeglądarce?
Sprawdź jeszcze czy Ci limitu sami z siebie nie zwiększyli. A potem to co mówi LEW. Ja miałam tak, ze jak raz się zgodziłam na zwiększenie limitu to potem 2x co kilka dni sami zwiększali bez mojej kolejnej zgody i też przychodziły maile z BIKU.