Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro od 30 grudnia ub roku próbuje wyłudzić ode mnie pieniądze. Pisałem do nich w tej sprawie już 3 razy i do tej pory nie odpowiedzieli. Zablokowali mi sprzedaż i straszą przekazania sprawy do firmy windykacyjnej. Połakomili się na kwotę 11.49 zł. Ostatnia moja sprzedaż miała miejsce 16 grudnia, a 23 grudnia opłaciłem prowizję za sprzedaż w kwocie 6,16 zł. Tak więc nie miałem żadnych zaległości. 30 grudnia pojawił się u nich pomysł na wyłudzenie 11.49 zł. Tylko za co ? Podobno to za:
"Numer nadania: 660166346421100138746929"
No przecież już zapłaciłem prowizję od sprzedaży za ten przedmiot tyle na ile pojawił się rachunek. Kwota, którą chcą wyłudzić i numer nadania wskazują na to, ze chcą doliczyć za przesyłkę choć była ona opłacona przez sprzedającego. ALLEGRO W CO WY GRACIE ?
Kupujący płaci Tobie za przesyłkę a Ty nadając przez Allegro płacisz za to nadanie - pieniędzmi które przekazał Ci kupujący.
Tak to działa.
@camene Kwota i numer nadania wskazują, że chodzi o przesyłkę Allegro Paczkomaty InPost. 11,49 zł to koszt nadania takiej przesyłki.
W@ygenerowałeś przesyłkę wygenerowaną przez allegro to należy ją opłacić ,kwota na saldzie pojawia się w chwili odbioru paczki przez klienta , od którego otrzymałeś zapłatę za towar + koszt przesyłki . Wynika z tego ,że to Ty chcesz rąbnąć allegro na 11,49
Wygląda na prawidłowe opłaty za wysyłkę, niczego to nie można się doszukać.
18 lat robię wysyłki na allegro i nie było nigdy takiego cyrku. Jaka opłata ? Przecież bez opłacenia kosztów wysyłki nie mógłbym jej wysłać. Proste. Kupujący opłacił towar i koszt wysyłki. Ja opłaciłem koszt wysyłki 11.49 zł i wysłałem paczkę. Kilka dni później zapłaciłem allegro rachunek za prowizję tyle na ile opiewał 6 zł z groszami. Konto powinienem mieć na 0 zł. Allegro nie odpowiada pomimo, że pisałem już do nich w tej sprawie. Nie wiedzą za co naliczyli i milczą.
11,49 to koszt wysyłki
w jaki sposób ją opłaciłeś jak mówisz? W chwili wysyłki jej przecież nie opłaciłeś tylko Allegro doliczyło ją do twojego rachunku po kilku dniach
Jak płacił przez menager to opłacił. Jak wysyłka z lokalnego to nie opłacił.
@camene Widzę, że opłata dotyczy sprzedaży na Allegro Lokalnie - dokładnie to zamówienia o numerze fbc03a3f-4da7-4730-9487-ab87530d9c82, z dnia 21 grudnia. Opłatę naliczyliśmy w momencie odebrania paczki przez kupującego i dotyczy ona dostawy.
Wygląda to w ten sposób, że otrzymałeś w tym przypadku od kupującego kwotę za towar + kwotę za przesyłkę (ze względu, że to klient opłacił koszt dostawy). Takie paczki nadajesz korzystając z usług InPost, ale etykietę generujesz przez Allegro Lokalnie (czyli wykorzystaną etykietę rozliczasz z nami z kwoty, którą klient zapłacił Ci jako za przesyłkę).