anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prośba o weryfikację aplikacji

Client:146501821
#1 Nowicjusz

Dzień dobry,
potrzebuję uzyskać dostęp do endpointu GET /offers/listing.

W dokumentacji oraz w oficjalnych komentarzach Allegro jest wprost napisane, że w takim przypadku należy skontaktować się przez formularz w celu weryfikacji aplikacji.

Jednak nigdzie nie mogę znaleźć tego formularza. Dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o weryfikację mojej aplikacji. W razie potrzeby mogę przekazać dodatkowe informacje na jej temat.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:146501821 przez ogólny formularz lub przez Allegro REST API 

oznacz moderatorów

Pawel496
#7 Wielbiciel

Nie znajdujesz aktywnego formularza weryfikacyjnego, ponieważ Allegro obecnie nie prowadzi standardowego procesu przyznawania dostępu do GET /offers/listing.

Od 1 czerwca 2021 roku endpoint jest dostępny wyłącznie dla zweryfikowanych aplikacji. Początkowo nowe aplikacje mogły zgłaszać się do weryfikacji przez formularz, jednak według aktualnych odpowiedzi zespołu Allegro z 2025 i 2026 roku dostęp został wstrzymany z powodów biznesowych, nowe aplikacje nie są już weryfikowane i Allegro nie udziela obecnie nowych dostępów.

Zespół techniczny API na GitHubie nie może przyznać takiego dostępu. Można jeszcze skontaktować się z obsługą Allegro, aby uzyskać oficjalne potwierdzenie sytuacji lub zapytać o ewentualną indywidualną współpracę, ale nie należy traktować formularza jako działającej standardowej ścieżki weryfikacji.

Jeżeli potrzebujesz danych wyłącznie o własnych ofertach sprzedawcy, możesz użyć GET /sale/offers po autoryzacji konta sprzedawcy. Pełne dane konkretnej własnej oferty, w tym opis, pobierzesz przez GET /sale/product-offers/{offerId}. Endpointy te nie pozwolą jednak przeglądać i porównywać ofert innych sprzedawców tak jak GET /offers/listing.

oznacz moderatorów