anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prośba o wykluczenie dwóch przesyłek ze statystyk wysyłki w deklarowanym czasie

komisbialystok2
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,
proszę o wykluczenie dwóch przesyłek z moich statystyk dotyczących wysyłki w deklarowanym czasie.

Numery przesyłek:

• c7c9a170-b659-11f0-8e47-a9e5e53ed9b8

• c7c9a170-b659-11f0-8e47-a9e5e53ed9b8

Uprzejmie proszę o wyłączenie ich ze statystyk z powodu okoliczności niezależnych ode mnie:

1. W pierwszym przypadku odbiorca samodzielnie odebrał towar bezpośrednio, co uniemożliwiło przekazanie paczki do przewoźnika i spowodowało nieprawidłowe naliczenie terminu wysyłki.

2. W drugim przypadku nabywca zgłosił zwrot jeszcze przed otrzymaniem przesyłki. Po mojej wiadomości kupujący przyznał, że zrobił to przez pomyłkę, co spowodowało błędne zliczenie statystyki.

Sytuacje te nie wynikały z mojej winy ani z opóźnienia po mojej stronie, dlatego proszę o korektę statystyk.

Dziękuję i proszę o potwierdzenie.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@komisbialystok2 W obu przypadkach potrzebujemy potwierdzenia np. w postaci korespondencji z klientami, w której potwiedzi się to, co napisałeś.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komisbialystok2
#8 Zapaleniec

Witam,

dla mnie wysyłanie screena z wiadomości jest zbędne — samo zgłoszenie świadczy o tym, że sytuacja miała miejsce. Jeśli klient miałby dzwonić do Allegro, żebym ja potem prosił operatora o wyciąg rozmowy, byłoby to nonsensowne.

Oczywiście załączam materiały, ale zaznaczam, że takie sprawy system powinien załatwiać samodzielnie. Nie powinienem szukać informacji na forum, pisać ani prosić o wyciągi. Jeśli już ma się to odbywać ręcznie, powinien istnieć wyraźny dział lub mechanizm przyjmujący zgłoszenia i weryfikujący zmiany u notorycznie niezdecydowanych klientów. Po za tym takie informacje szkodzą dobrej reputacji klientów

Allegro powinno samodzielnie weryfikować takie zgłoszenia, tak jak w przypadku innych spraw.info 1info 2

oznacz moderatorów