Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
mam problem z grupą produktów. Wielowariantowość nie działa poprawnie. Mimo poprawnego przypisania produktów do grupy w panelu wielowariantowości wyświetlane są inne produkty ( inne modele foteli)
Przykładowo produkt Uszak Luna:
https://allegro.pl/oferta/fotel-bujany-uszak-luna-print-duo-czarna-monstera-13968580487
ustawienia w zakładce wielowariantowości wyglądają tak:
Wchodząc w oferte widzimy produkty z innych kategorii zamiast produktów z inną tkaniną:
Tak samo dzieje się w innych produktach. Przykładowo fotele VIKA:
Mamy dodane
8 foteli na nóżkach
8 foteli z podnóżkiem
8 foteli na płozach
Link do jednego z produktów.
https://allegro.pl/oferta/fotel-uszak-skandynawski-vika-bujany-family-meble-13968333764
Wszystkie warianty są pomieszane między modelami ( Vika i Luna)
Proszę o informację zwrotną. Zauważyliśmy też że mimo że usunelismy utworzone warianty produktów - nadal są one wyświetlane (fotele VIKA)
@Familymeble2021 poprosiłam już zespół o weryfikację tej sytuacji, więc na razie proszę Cię o cierpliwość.
@Familymeble2021 jak obiecałam wracam z informacjami. Mamy tutaj dwa powody tej sytuacji:
1. błędne powiązanie oferty z produktem - oferta czarnego fotela jest połączona z produktem w kolorze zielonym, więc to niepoprawne połączenie, które należy poprawić.
2. druga kwestia to fakt, że w tej kategorii mamy warianty produktowe, które wyświetlamy zamiast wielowariantowości (wariantów ofertowych). W tym konkretnym przypadku grupujemy produkty po podobieństwie zdjęcia oraz marce. Jeżeli tak stworzone automatyczne warianty nie spełniają Twoich oczekiwań to skorzystaj proszę z szablonu, który otrzymasz od nas niebawem w wiadomości mailowej i odeślij nam go proszę uzupełniony. Informacje od Ciebie pozwolą nam uzupełnić te dane do systemu i dzięki temu warianty będą funkcjonowały w takiej formie jaką chcesz dla swoich produktów.
Dziękuję za odp.
Ad 1
Z poziomu administracyjnego nie ma połączenia tych produktów, nie możemy ich sami połączyć.
Ad 2
Ok, czekamy zatem na maila, uzupełnimy go. Chcemy aby warianty kolorystyczne wyświetlały się jak w poprzednich modelach, to świetne rozwiązanie, klienci z łatwością orientują w naszych ofertach, zależy nam na tym
Pozdrawiam serdecznie
Dzień dobry,
Czy możemy prosić o ten szablon do ustalenia tych wielowariantowych ofert?
@Familymeble2021 powinieneś mieć go już w swojej skrzynce mailowej, bo dostałam już potwierdzenie, że wysłaliśmy go w wiadomości do Ciebie. Dlatego sprawdź proszę dokładnie swoją pocztę, a gdybyś go nie odnalazł tego maila, daj mi proszę znać.
Sprawdziłem, ale nie ma tej wiadomości, spam czysty, oferty i powiadomienia również, mogę prosić o wysyłkę na maila familymeble2021@gmail.com
Dziękuję 🙂
@Familymeble2021 tak, poprosiłam już o ponowną wysyłkę, ale może to chwilę potrwać, także poproszę Cię jeszcze o cierpliwość.
@Familymeble2021 bardzo Cię przepraszam, ale mieliśmy drobne problemy z wysłaniem tego szablonu. Możesz go pobrać z tego artykułu i przesłać do nas na adres spolecznosc@allegro.pl (dodaj proszę link do tego wątku) lub przez formularz kontaktowy.
@Familymeble2021 dziękuję za plik, ale musisz go poprawić, bo nie jest uzupełniony poprawnie.
Dzień dobry 🙂
Plik wariantowy mamy poprawiony. Dziwi nas tylko fakt, że tak samo możemy zaznaczyć na wielowariantowości na allegro, i nie było by całego zamieszania 😞
Przesyłam plik i czekam na odp,
Pozdrawiam serdecznie i liczę że uda się zakończyć prace nad tymi ofertami
Dzień dobry, nadal czekamy na odp w sprawie wariantów, jest coś wiadomo w sprawie pliku który wysłaliśmy w zeszłym tygodniu?