Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zlecilem wypłatę środków 10.10.25 o godzinie 14"45 i do tej pory nie otrzymałem pieniędzy. Zamówiłem rozmowę telefoniczna i po ponad godzinie ktoś bardzo nierozgarnięty stwierdził iż wypłata została cofnięta przez Allegro Finance. Później wiadomość na maila że konstultują to i do tej pory ani wiadomości ani pieniędzy. I co tu robić? Gdzie zgłosić i z kim rozmawiać/
@dczkamil jak już zacząłeś rozmowę z konsultantem, to tam musisz ją kontynuować
A jak konsultant wcale nie odpowiada to co czekać w nieskończoność?
@dczkamil no niestety, oni się nie spieszą z odpowiedzią, czasem trwa to tygodniami
Porażka - z miesiąca na miesiąc jest tu coraz większy syf.
a Pan Rafał zaciera ręce , aż dymek idzie 😁
@dczkamil Widzę, że sprawa jest konsultowana z operatorem płatności. Zapewniam Cię, że jak tylko doradcy otrzymają odpowiedź, przekażą Ci ją w zgłoszeniu mailowym.
Do tej pory nic nie zostało rozwiązane - sami niekompetentni ludzie. Najpierw piszą że pieniądze jak najbardziej powinienem otrzymać, źe był błąd transakcji bo macie prblem z przeliczaniem groszy węgierskich na polskie, i lada chwila to nastąpi po czym piszą że pieniądze przecież otrzymałem dnia 13.11.25 o godzinie 16:11. Więc wysyłam im skan wypłat i jest jak wół że tego dnia i o tej godzinie zwrot został anulowany a gdzie są te pieniądze i gdzie trafił???? to ja nie wiem bo ja ich nie otrzymałem. Niech prześle mi de..l który to napisał zatem gdzie są te pieniądze?! Przecież to jest chore - wszystko śledzicie krok po kroku, wiadomości skanujecie a tu jakiś nie będę pisał brzydko nie jest w stanie mi powiedzieć co się stało z moimi pieniędzmi.
@dczkamil problem jest taki, że śledzeniem korespondencji zajmują się boty, a tutaj trzeba prawdziwego człowieka, aby sprawdził co się stało z kasą
Nie wiem gdzie to zgłosić do kogoś normalnego? Czuję że sprawę zgloszę na policję ewentualnie do sądu bo tu się normalnie nóż w ręku sam rozkłada.