Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem z kupującym.
Kupił towar lecz międzyczasie się sprzedał i zwróciliśmy kupującemu kwotę za całość wraz z kosztami przesyłki.
Dodatkowo chcieliśmy w ramach rekompensaty wysłać na nasz koszt i za darmo oprawę.
Kupujący zgłosił problem że nie otrzmał towaru 😕 a nam napisał ze mamy mu zwrócić 2x większą kwotę niż zapłacił.
Jak to rozumieć?
kodeks cywilny, zadatek
w dyskusji odpisać allegro, że wpłata została zwrócona i tyle
Tak.wpłata została zwrócona przez system.
A kupujący teraz nam pisze że jesteśmy mu winni 400zł gdzie wyłączniki kosztowały 60zł +9,99 wysyłka i to w całości zostało zwrócone, gdzie dawno mógłby kupić na innej aukcji a nam grozi karami bo nie może się wprowadzić
Myślę że jest to próba wyłudzenia.
@EltechTG Zgłoś go do Allegro za spam > a żądaniami się nie przejmuj > niech dalej śni > możesz co najwyżej załapać "negatywa" > na tym się kończą jego marzenia senne.
W odpowiedzi na następna wiadomość odpisz > "nie strasz, nie strasz bo się zes... nuu zbudzisz"
@EltechTG Jak zwróciliście kasę to poślij go na drzewo banany prostować.
Skoro dostał kasę nazad to allegro nic wam nie zrobi tylko mam nadzieję że przelew był przez ich system płatności. Pilnuj terminów na odpisanie w dyskusji i poslij go na drzewo a jak będzie straszył to poinformuj że wymuszanie niekorzystnego rozporządzenia mieniem i szantaż w celu uzyskania korzyści majątkowej policja chętnie przyjmie zawiadomienie
Tak dostał kasę przez system allegro .
Ale ma ciągle jakiś problem, że poniósł koszty przez nas.
Tak jakby nie mógł kupić gdzie indziej produktu, a pieniądze zostały zwrócone .
tego samego dnia zwróciliście kasę? to jego problem nie wasz
@EltechTG To nie Ty masz problem tylko kupujący ma problem z Tobą 🙂 wiem że się takie rzeczy zdarzają, wiem że oddanie kasy rozwiązuje sprawę przy normalnych klientach, wiem że ustawa daje możliwość odstąpienia kupującego jak nie wyślesz w ciągu 30 dni ale jak widzisz czasem są z tego problemy 😞
Rada na przyszłość, jak mi się coś takiego trafiało, to kupowałem u konkurencji i wysyłałem nawet jak miałem dołożyć do tego 😄 mniej z tym problemów 😉