anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PROBLEMY Z ALLEGRO BUSSINES PO ZMIANACH SPADEK SPRZEDAŻY

bbpromotions
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,
zaczynam ten wątek, bo mam nadzieję, że więcej osób się wypowie – może wspólnie uda nam się coś wypracować albo przynajmniej zobaczyć, jak szeroki jest problem.

Od momentu zmian w Allegro Biznes nasza sprzedaż zaczęła bardzo mocno spadać. Początkowo przez pierwsze 2 dni wyglądało to jeszcze w miarę łagodnie, ale od dwóch tygodni sytuacja jest dramatyczna. Inwestujemy ogromne kwoty w reklamę i opłaty Allegro, a na końcu zostaje nam z tego prawie nic. Jeszcze niedawno dzienny obrót potrafił sięgać kilku tysięcy złotych, a dziś – przy dużych nakładach na promocję – odnotowujemy praktycznie same straty.

Co więcej, zrobiliśmy w tym miesiącu naprawdę duże zamówienia, żeby dobrze zamknąć końcówkę roku, a zamiast poprawy mamy najgorsze wyniki od dawna. Wiemy też od klientów, że mają problem z widocznością ofert w Allegro Biznes, a Allegro – mimo zgłoszeń – nie podejmuje żadnych działań. Opłaty za reklamy są pobierane, ale realnych efektów nie widać.

Bardzo proszę, odezwijcie się – czy Wy też odczuwacie podobne spadki? Czy widzicie problemy z widocznością Waszych ofert? Bo szczerze mówiąc, jeśli to tylko u nas tak wygląda, to już naprawdę nie wiem, co dalej robić…

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

bbpromotions
#8 Zapaleniec

Opłaty Allegro są cholernie drogie, ale jako sprzedawcy akceptujemy to, bo taka jest cena sprzedaży na tym portalu. Problem w tym, że te ostatnie zmiany zamiast nam pomóc, mocno uderzają w sprzedawców i realnie niszczą wyniki.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@bbpromotions cóż Ci napiszę , napiszę Ci ,że nie umiesz się gapić i wyciągać wniosków . Wiadomo ,,wszem i wobec ,,   , że od wprowadzenia produktyzacji  słabym pomysłem jest duża inwestycja w sprzedaż na allegro bez mocnego drugiego kanału , natomiast bardzo złym pomysłem od wprowadzenia widoku produktowego .

oznacz moderatorów

bbpromotions
#8 Zapaleniec

Potrafiliśmy zrobić dziennie po 10/12k. Nigdy nie mieliśmy problemów ze sprzedażą, zaczęła się Ona w dniu wprowadzenia zmian i z tego co czytam - nie dotyczy tylko mnie. Właśnie duże inwestycje poczynialiśmy na Allegro, bo towar, który przychodził - wychodził tego samego dnia i tak od 3 lat. Nie prowadzę tylko sprzedaży na Allegro, mam sklepy stacjonarne, co nie oznacza, że nie mogę pytać?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@bbpromotions prosiłeś o wypowiedzi więc Masz  moje zdanie , ja potrafię się gapić i wyciągać wnioski , od wprowadzenia produktyzacji traktuję ten kanał jak i wielu sprzedawców do odsprzedaży nadwyżek , stąd Twoje problemy , a będą tylko narastać .

oznacz moderatorów

bbpromotions
#8 Zapaleniec

ale skąd twierdzisz że mam problemy? mam różne kanały sprzedaży i sprzedaję również stacjonarnie, Allegro wprowadziło zmiany i to boom trafiło w wielu sprzedawców, więc pytam, analizuję i nie skreślam, Ty sprzedajesz nadwyżki - ok, ja nie muszę - wiele osób ma podobny problem, stąd ten wątek i pytania i uwierz, również potrafię się gapić, mam swoje sklepy stacjonarne od 12 lat i umiem wyciągać wnioski. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@bbpromotions jest coś na rzeczy,

po wprowadzeniu zmian mamy zupełnie inny typ klienta

ciężko stwierdzić o co chodzi, wygląda na to, że serwis mocna manipuluje wyświetleniami ofert

z innej beczki

Na Twój asortyment czai się inspekcja handlowa, mieliśmy kontrolę, chcieli sprawdzać

zgodność oznaczeń słuchawek bezprzewodowych z nowymi przepisami

oznacz moderatorów

symbajt
#7 Wielbiciel

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/spadek-sprzeda%C5%BCy/m-p/1084401#M221054

to jest jeden z pierwszych wątków odnośnie spadków sprzedaży i jedyny w którym wypowiedziało się allegro. Każdy następny pozostaje bez jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony allegro więc pewnie problem nadal występuje i dotyczy podejrzewam większości sprzedawców co niestety nie napawa optymizmem.

oznacz moderatorów