anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z inpostem

szataskrzata_pl
#9 Pomysłodawca#

Witam. 

Mam do Was pytanie odnośnie Inpostu. Do tej pory nie mogłam narzekać. Po za jedną sytuacją ze zgubieniem paczki ( i nie uwzględnieniem reklamacji) wszystko było w najlepszym porządku. Ale ostatnio dzieje się coś bardzo niedobrego. 

Kurier potrafi powiedzieć o 11, że już wyjechał z miasta, mimo, że gwarancję odbioru mam do 12....I kombinuj...Jak paczki wydrukowane na odbiór kuriera. Przestałam więc zamawiać kuriera i sama zawożę do punktu lub paczkomatu. 

Wczoraj o 15 wrzuciłam do paczkomatu paczkę. Dzisiaj rano widziałam, że paczka nie odebrana więc po 11 zamiast jechać do punktu, wrzuciłam przesyłki do tego samego paczkomatu . Teraz zorientowałam się, że żadna z paczek, ani wczorajszych ani dzisiejszych nie została odebrana.

Telefon do inpostu, kobieta na infolinii mówi, że kurier ma czas do końca dnia...i żebym dzwoniła jutro rano.

Oczywiste jest, że paczki dziś już nie wyjdą. 

O zwrocie dopłaty ze smarta mogę więc pomarzyć. Klienci raczej też nie podziękują mi za opóźnienie... Nie wiem jak liczone są magiczne statystyki allegro, ale przewiduję, że to raczej im nie pomoże.

W teorii to nie jest jakaś wielka tragedia, ale jak człowiek wstaje specjalnie o 6 rano, żeby zdążyć wysłać paczki na czas, a one nie wychodzą...bo nie... to idzie się wkurzyć.

Czy ktoś z Was również ma problemy z inpostem? Czy tylko ja mam takie szczęście.

Co mogę zrobić w tej sytuacji ? Reklamacja raczej wielkie G mi da. Większość przesyłek jest ze smarta, a zwrot kosztów to chyba jedyne co można u nich uzyskać.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

ZibiK30
#18 Luminarz#

@szataskrzata_pl Możesz złożyć reklamacje do Allegro, to oni są usługodawcą allegro wysyłki 😉 W postaci uznanej reklamacji powinni Ci zwrócić utracony zwrot smart

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

ZibiK30 - chyba byś się zdziwił po odpowiedzi z Allegro. Na 100% założę się, że z tego tytułu Allegro nie poniesie żadnych konsekwencji. Nie ma takiej możliwości. Jak komuś się udało coś wskórać w tym względzie - to proszę o info.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

ZibiK30
#18 Luminarz#

@maxr01 Oni nawet mają to w regulaminie, ze to ich usługi a jedynie dają Ci prawo i możliwość przeprowadzenia reklamacji 😄 Więc możesz ale nie musisz ich wyręczać 😄 

https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/allegro-smart-reklamacje-prz...

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów