Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam pytanie do Jakosci sprzedazy, Punkt "Terminowe odpowiedzi". Ostatnie 30 dni mielismy na koncie sprzedawcy okolo 10 wiadomosci od klientow i z tego 9 byly odpowiedziane w czasie 24h i 1 wiadomosc nie byla. Allegro naliczyl nam tylko 2 wiadomosci od klientow ostatnie 30 dni! i dal 50% i odjal 240 punktow w jakosci sprzedzazy Mimo ze wiadomosci od klientow bylo 10 w ostatnich 30 dniach, A NIE 2. Dlaczego w jakosci sprzedazy sa blednie naliczane otrzymane i odpowiedziane wiadomosci od klientow?
nie wiem czy bierzesz pod uwagę, że wskaźnik „Terminowe odpowiedzi” w jakości sprzedaży bierze pod uwagę tylko te wiadomości, które system zakwalifikował jako pytania od klientów przez Allegro (np. przez formularz „Pytanie do sprzedającego”).
czyli pytania o zakup od klientow nie sa uwzgledniane? w sensie ze jak klient po zakupie zada pytanie do sprzedawcy o cos "Pytanie o zakup" to te wiadomosci nie sa liczone?
@Przyda-MiSie tak dokładnie jak zada ci pytanie po zakupie to się nie wlicza 🙂
nie wiem co za KRE TYN to wymyslil ale to swietna wiadomosc. Bedziemy teraz ignorowac wiadomosci od klientow po zakupie i odpisywac kiedy nam sie zachce.
@Przyda-MiSie napisał(a):
nie wiem co za KRE TYN to wymyslil ale to swietna wiadomosc. Bedziemy teraz ignorowac wiadomosci od klientow po zakupie i odpisywac kiedy nam sie zachce.
To będziecie dostawać negatywy z zaznaczonym "Brak reakcji na wiadomość"... Ot,co.
@Przyda-MiSie cytując fragment z artykułu pomocy "W tej mierze sprawdzamy procent pytań od klientów i wiadomości w Dyskusjach z ostatnich 30 dni, na które klienci otrzymali od Ciebie odpowiedź w ciągu 24 godzin.".
Więcej dowiesz się w podlinkowanym artykule pomocy.
Pana odpowiedz nie jest pomocna bo to co Pan podal sami czytalismy. Zapomnial Pan dodac to co najwazniejsze w swojej odpowiedzi, jesli chcial Pan tutaj pomoc. Czyli ze w tym zdaniu ktore Pan zacytowal Allegro piszac "sprawdzamy procent pytań od klientów" ma na mysli TYLKO pytania do sprzedawcy o oferte PRZED ZAKUPEM, a nie pytań od klientów do sprzedawcy PO ZAKUPIE u niego. Totalny debilizm.
@Przyda-MiSie moja odpowiedź ma odpowiadać na Twoje pytanie. Kwestia jak liczymy te miary nie jest tematem nowym, więc zachęcam tym bardziej zapoznać się z artykułem pomocy.