Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Numer EAN jat indywidualnym numerem nadawanym indywidualnemu produktowi i jednoznacznie go identyfikuje, bo z założenia jest jeden i taki sam na całym świecie.
Ale nie w świecie allegro. Tutaj produkt ma kilka EANów, ten sam produkt. Kto wyjaśni ten fenomen ??
Producent: Nutricia
EAN: 2017301261427, 8716900565403, 8716900570445
Kod producenta: Nutridrink Protein
Postać: płyn
Liczba sztuk: 4 szt.
Pojemność: 500 ml
Cechy dodatkowe: bezglutenowy
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym: 0,3 kg
@AptekaNatolinska Ktoś podał od producenta w jednej liście:
- kod jednostki
- kod opakowania
- kod opakowania zbiorczego
To samo dzieje się przy produktach spożywczych, gdzie zamiast osobno wystawić produkty oraz zbiorcze, to wrzucają wszystkie kody w jednostkę i potem wystawiają pod którym kodem chcą.
W ogóle nie widzę sensu umożliwiania podania wielu kodów w jednym produkcie, chyba, że mnie ktoś oświeci 🙂
Tytuł dotyczy czteropaku. I powinien być tylko kod 8716900570445
I jak patrzyłem na ten przypadek to jest to całkowicie zgodne z zasadami. Publikacja może mieć kilka kodów ISBN.
@AptekaNatolinska, RCN (numer zaczynający się od 2) został usunięty. W przypadku pozostałych dwóch EAN-ów nie jesteśmy w stanie zweryfikować, który jest poprawny, bo obydwa pasują do produktu.
@mr_oma Znalazłem skan opakowania z tego produktu na stronie producenta, to powinien być ten kod.
https://posilkiwchorobie.pl/produkty/nutridrink-protein/
Na samym dole pierwszy załącznik (wanilia). Czego dotyczy ostatni kod już mi się nie chce szukać 😄 najprawdopodobniej jest to zbiorcze albo ktoś się machnął ze smakiem
@DarkStoorM, dzięki za podesłanie. 🙂 Rozbicie produktu na dwa, albo usunięcie jednego z EAN-ów nie wydaje się tu rozwiązaniem. Mamy sprzeczne dane i praktycznie wszystkie wskazują na 4x125 ml, a jak już jest osobno 1 szt., występuje zarówno pod jednym jak i drugim EAN-em. 🙂
Coś czuję, że ta zapowiadana od lipca weryfikacja kodów ean zapewni nam sporo uciechy 😏