Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Kupiłem na oficjalnym sklepie allegro produkt, aby otrzymac proforme uzyskałem informację, że należy zaznaczyć oczywiście FV, wybrać sposób zapłaty internetowy oraz dokonać zakupu nie opłacając towaru.
Następnie przesłałem dane do faktur i kazano mi czekać na dział finansów i proforme. Mineło 3 dni, odpowiedzi z allegro są ciągle takie same, że czekaja na dział finansów i wrócą z odpowiedzi. Teraz będzie weekend - w najlepszym przypadku otrzymam proforme do opłacenia w poniedziałek. W firmie mamy również swoją ksiegowość, która musi to zarejestrować, przesłać do podpisu prezesowi, wróci i mogą zlecić przelew, który w najlepszym przypadku będzie wykonany we wtorek i dojdzie do allegro w środę, kiedy to zakup zostanie anulowany, ponieważ na opłatę zamówienia ma się tylko 7 dni! Jęzeli do 7 dni nie zostanie opłacony zakup to go anulują.
Do kogo można się zgłosić? Bo to co odwala allegro to są jaja. Prosiłem mailowo o wydłużenie czasu na zapłate w takiej sytuacji, ale zero reakcji.
Patrzyłeś w opinie tego cudnego sklepu? Szczerze z nimi rozmowa jak ze ścianą. Może jakiś moderator da radę to przekazać ale wątpię. 5razy szybciej będzie jak wybierzesz jakiegoś normalnego sprzedawcę i jego spytasz. W dodatku w razie kłopotu Allegro zwykłych sprzedawców ciśnie...
Generalnie jak wymagania Allegro wobec sprzedawców to max 1 dzień na cokolwiek, a najlepiej godzina. Jak coś potrzeba od Allegro to mają miesiąc, a potem zapominają...
@Prez_drummer z tego co widzę, Twoja sprawa jest skierowana do działu finansowego - otrzymasz dokument najszybciej, jak to będzie możliwe. Wszystkie zgłoszenia są rozpatrywane w kolejności wpłynięcia do systemu. Proszę Cię o cierpliwość.