Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Taką widomość otrzymałem . Sprawdziłem nie był dokonywany zakup u mnie z tego nicku .
Na wszelki wypadek poprosiłem i rozwinięcie tematu w ciągu wiadomości , numeru nie podałem /.
Jak zachować się na przyszłość w takiej sytuacji .
@mdrogeria, czy możesz załączyć zrzut ekranu z wiadomością, na której będzie widoczny login kupującego?
mr_oma kupujący , widać ewidentnie , konto od lat .
Co jest dziwnego w takiej wiadomości? Allegro poukrywało telefony sprzedawców, więc kupujący prosi o podanie 🙂
@mdrogeria, podjęliśmy pewne działania zapobiegawcze w stosunku do wskazanego konta. Jeśli na koncie doszłoby do włamania i podałbyś numer telefonu, mógłbyś otrzymać fałszywe linki poprzez np. WhatsApp. Na wszelki wypadek sugeruję neutralną odpowiedź bez podawania samego numeru.
Trochę paranoja. Czyli jak klient poprosi mnie przez CW o numer telefonu bo go nie widać to mam mu napisać, że nie podam bo się boję? 😂
przecież to oczywiste ze nie chodzi o żadne bezpieczeństwo 😂
@czesci_truck Chodzi - o bezpieczeństwo finansowe serwisu Allegro.
mr_oma 🥀 nie o to mi chodziło .... bardziej o konsekwencje ze strony allegro jeśli numer podam pytającemu . Co do fałszywych linków ... może i tak , ale osoby o kolorze włosów podobnych mojemu raczej na takie numery się nie nabierają .
@domkar04 No i kto tu jest blondynką? (a może dresiarzem blondynem ?)
@mdrogeria, rekomendujemy korzystanie z formularza kontaktowego. Dążymy do tego, aby oferta wyczerpywała wszelkie pytania przedzakupowe, klient nie musiał się kontaktować ze sprzedawcą, a sprzedawca wkładać wysiłku w odpowiadanie klientowi. Jeśli natomiast z jakiegoś powodu kupujący prosi Cię o Twój numer i chcesz go podać - to Twoja decyzja, czy to zrobisz.
W przypadku kontaktu telefonicznego może pojawić się pokusa, aby transakcję sfinalizować poza platformą - przypominam, że tego typu działania są sprzeczne z regulaminem, jak również narażają obie strony na niebezpieczeństwo fraudu.
Raczej chodzi o to, że pieniądze nie trafią do Allegro, a nie o żadne bezpieczeństwo. Gdyby Allegro było taką bezpieczną platformą nie byłoby tu tyle tematów o oszustach, przekrętach, wyłudzeniach itd.