Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy to normalne, że obniżając cenę przedmiotu oznaczonego jako "Okazja" na Allegro, serwis pobiera prowizję od ceny sprzed obniżki?
@MarkecikOnline Jedynie co mogło by tu kogoś zdziwić to obniżenie prowizji ale takie rzeczy to raczej norma. Pewnie masz wliczoną prowizję od kosztu tego oznaczenia "okazja" ale pewności nie mam .
Przykładowo, przeceniając produkt z 46 zł na 22 zł, płacę prowizję od 46 zł, podczas gdy finalnie od klienta otrzymuję jedynie 22 zł. Biorąc udział w programach takich jak Allegro Okazja, Allegro Days i innych, nie spodziewałem się takiego rozwiązania.
@MarkecikOnline owszem , jeśli jest to obniżka z puli allegro otrzymujesz dopłatę równowartości czlii ostatecznie sprzedajesz produkt w swojej podstawowej cenie
Allegro działa podobnie jak nasze Państwo – damy Ci 800+ z Twoich pieniędzy, a potem zabierzemy jeszcze więcej w podatkach. Powiem szczerze, że się tego nie spodziewałem. Gdy załapałem się na dopłaty od Allegro, wychodziłem jeszcze w miarę na plus, ale w przypadku obniżek w ramach programu Okazja Allegro sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Allegro już nic nie dopłaca, a dodatkowo pobiera prowizję od ceny wyjściowej, a nie tej po obniżce.