Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Robiąc zwrot prowizji za niezapłacony przedmiot, zwróciłam uwagę ,że są nieścisłości w pobieraniu opłat.
filiżanka w dziale kolekcja i sztuka używana -prowizja do 13,53,u mnie za 8 zł została naliczona prowizja, 1,09-13,625%,weszłam na obliczenia w Allegro podałam przykład i wyliczyło 1,09zł,z opcją wraz z przesyłką i pytanie nikt nie wpłacił nie ma kwoty przesyłki, może ktoś by odebrał osobiście, dlaczego więc jest potrącana wyższa prowizja? są to grosze ale na setki jest to trochę pieniędzy
@renifer611 jeśli w tej kategorii jest prowizja 13,53% to dobrze ci naliczyli
BO Allegro zaokrągla prowizje zawsze w górę, czyli w rzeczywistości prowizja jest zawsze wyższa niż podają
tu od 8 zł wychodzi 1,0824 czyli 1,09 ... ta taka allegrowa matematyka 😉
@renifer611 Czy możesz wskazać przykład takiego zamówienia?
kwota jest naliczana z przesyłką to jest tylko 8zł,a większe sumy przedmiotu i większy koszt wysyłki to już robi się większa suma i osoba kupująca odbiera w -sklepiku, jest to dla mnie niepojęte ,ukrywany procent prowizji dodatkowej
@renifer611 Proszę, zapoznaj się z odpowiedzią @ja_Nitka. Wyjaśniła w niej prawidłowo, że procent jest zaokrąglany do drugiej liczby po przecinku.
Dziękuję za wiadomość, zrozumiałam w Allegro jest inne zaokrąglanie ,nie powyżej 1,085 to 1,09 tak robią urzędy... i tak nas uczono, przyzwyczailiśmy się ,że Allegro ma swoje kalkulacje🤔,nie chcesz nie sprzedawaj 🙄,dziękuję za informacje i pozdrawiam