anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

prowizja nieczytelna

MAMY ROZWIĄZANIE!
renifer611
#10 Popularyzator

Witam

Robiąc zwrot prowizji za niezapłacony przedmiot, zwróciłam uwagę ,że są nieścisłości w pobieraniu opłat.

filiżanka w dziale kolekcja i sztuka używana -prowizja do 13,53,u mnie za 8 zł została naliczona prowizja, 1,09-13,625%,weszłam na obliczenia w Allegro  podałam przykład i wyliczyło 1,09zł,z opcją wraz z przesyłką i pytanie nikt nie wpłacił nie ma kwoty przesyłki, może ktoś by odebrał osobiście, dlaczego więc jest potrącana wyższa prowizja? są to grosze ale na setki jest to trochę pieniędzy

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
ja_Nitka
#13 Ambasador

@renifer611  jeśli w tej kategorii jest prowizja 13,53% to dobrze ci naliczyli

BO Allegro zaokrągla prowizje zawsze w górę, czyli w rzeczywistości prowizja jest zawsze wyższa niż podają

tu od 8 zł wychodzi 1,0824 czyli 1,09 ... ta taka allegrowa matematyka 😉

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@renifer611 Czy możesz wskazać przykład takiego zamówienia? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
renifer611
#10 Popularyzator

Zrzut ekranu 2025-10-20 150242.pngZrzut ekranu 2025-10-21 131644.jpg

oznacz moderatorów
renifer611
#10 Popularyzator

kwota jest naliczana z przesyłką to jest tylko 8zł,a większe sumy przedmiotu i większy koszt wysyłki to już robi się większa suma i osoba kupująca odbiera w -sklepiku, jest to dla mnie  niepojęte ,ukrywany procent prowizji dodatkowej

oznacz moderatorów
w_kiwi

@renifer611 Proszę, zapoznaj się z odpowiedzią @ja_Nitka. Wyjaśniła w niej prawidłowo, że procent jest zaokrąglany do drugiej liczby po przecinku. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
renifer611
#10 Popularyzator

Dziękuję za wiadomość, zrozumiałam w Allegro jest inne zaokrąglanie ,nie powyżej 1,085 to 1,09 tak robią urzędy... i tak nas uczono, przyzwyczailiśmy się ,że Allegro ma swoje kalkulacje🤔,nie chcesz nie sprzedawaj 🙄,dziękuję za informacje i pozdrawiam

oznacz moderatorów