Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Rozumiem, że zgodnie z waszym cudownym pomysłem - ja jako sprzedawca jestem zobligowana podnieść koszty dostawy. Skoro przesyłka kurierska kosztuje mnie 14,40 i tyle też obciążam za nią klienta, to biorąc pod uwagę, że prowizja w mojej kategorii wynosi 10% to koszt dostawy kurierem będzie musiał obecnie wynosić 16 zł. CUDOWNIE - klienci na pewno będą zachwyceni 😕
To jakiś żart , nie zarabiamy na kosztach wysyłki . Mój towar jest za duży aby wysyłać Smartem. Koszty poniosą kupujący. Już nie wiecie na czym zarabiać .
Zerknijcie na podany link i przekażcie dalej innym:
W przyszłym roku będzie prowizja od opakowania typ A,B,C- 1,2 ,3zł,chyba ,że opakowanie -0 .
Będzie to miało wpływ na komfort kupującego ,brak uciążliwego rozpakowywania,ochrona środowiska,nie zaśmiecanie,wyraziście widoczny przedmiot i tutaj też poprawa jakości sprzedaży -klient od razu widzi braki przedmiotu,składa reklamacje.Allegro umie dbać o klienta:)
https://youtu.be/_7lFLhFEXxQ proponuję jeszcze to 😉 baaardzo ciekawe.
Tylko czekac az allegro wprowadzi prowizje za otwarcie strony na ich lichwiarskim portalu,jakim prawem pobieracie prowizje od kosztow dostawy....to rozumiem ze juz i tak wszystko mogacy kupujacy ma jeszcze miec wysylki gratis zebyscie na naliczali sobie kolejnych prowizji,a jak kupujacy nie odbierze przesylki to i tak sprzedawca za nia zaplaci i bedzie jeszcze sie modlil azeby kupujacy go negatywem nie potraktowal !!!!!!!!!! ZENADA
Tak się zastanawiam dlaczego wprowadzacie prowizję od przesyłek, która wam się nie należy.
Pewnie allegro smart zbyt dużo kosztuje i trzeba szukać pieniędzy. Bardzo dobry pomysł gratulacje dla tego co to wymyślił. Jeszcze kilka takich działań i będziecie postrzegani jak człowiek z Torunia któremu zawsze mało.
Jeśli musimy utrzymać cenę"pojedynczej przesyłki nie przekroczą kwoty wskazanej w tabeli znajdującej się pod tym" m.in. allegro paczkomaty, allegro kurier itp. Cena ta jest identyczna jaką płacimy za wysyłkę. Teraz będziemy musieli płacić dodatkowo prowizję od tej kwoty, na której i tak nie zarabiamy, a teraz będziemy dodatkowo ponosić koszty. W takim przypadku warto rozważyć zmianę regulaminu na podwyższenie cen tych przesyłek o kwotę pobranej prowizji aby nas nie obciążać dodatkowymi kosztami. Również konsumenci powinni być poinformowani o podwyższeniu cen przesyłek w wyniku pobranej przez Państwa prowizji.
Jak nie jedziesz na smarcie to dolicz do dostawy jak masz smarta to trzeba doliczyć do towaru 😄
proste , szybkie odpowiedzi,dla ludzi ,którzy przez lata zżyli się z klientami,nie każdy potrafi [edycja] klienta tak jak Allegro,które z dniem Allegro.pl dokłada ,dokłada i dokłada prowizje,wszystko ma swoje granice , balon pęcznieje aż pęknie i tak się stanie z Allegro.
Media , klienci,biznesmeni są poruszeni haraczem za coś co nie jest przychodem, zapewne znajdzie się ktoś kto zrobi konkurencyjną platformę sprzedaży i na Allegro "ostatni zgasi światło",bo odejdą sprzedawcy a wraz z nim klienci!
haracz od wysyłki to juz 100% przegiecia , mam nadzieje ze **piiip** szybko wystartuje u nas i sprowadzi na ziemie pomaranczowych.
Przeliczać należy koszty prowizji które Allegro od nas pobiera. Bo rżnie nas równo pobiera np zamiast 10% pobiera 10,3%. I tłumaczy to zaokrągleniem w górę. Niestety jak by nie liczył z zaokrąglenia tyle nie wyjdzie. A teraz należy przemnożyć to przez np 2mln i wychodzi suma na utrzymanie tego cyrku.
Fakt. W mojej kategorii miało być 16%, a wyszło 18,3%. Szok, nie. Allegro okrada sprzedawców z uśmiechem na twarzy. Nam nie potrafiło udowodnić wykonania usługi, za którą naliczyli ogromne opłaty. Płacić musisz, bo konto Ci zablokują. Do sądu w pojedynkę z gigantem? Tylko pozew zbiorowy. My straciliśmy 1700 zł, nasz kolega 8000 zł, inna firma 10 tys, kolejna 12 tys. Jak walniesz w stół nożyce się odezwą i okradzionych sprzedawców jest od groma. A doliczanie dodatkowej prowizji za udział w Black Week to jest plucie w twarsz sprzedawcom. Nie dość że spuszczasz cenę w dół, bo taki jest wymóg tej akcji, to na koniec okazuje się że dzięki Allegro zostajesz bankrutem, bo sprzedajesz poniżej ceny produkcji/zakupu.
To tak jak podobna sytuacja z Biedronką....
Do towaru raczej nie bardzo bo jak klient odbiera osobiście to dlaczego ma pokrywać koszt którego nie ponosi? To raczej mało logiczne
A ilu klientów na Allegro odbiera towar osobiście?! 0,4 - 0,6 %?
Jeśli Klient chce odebrać osobiście i zależy mu na cenie to nie kupuje na allegro tylko dzwoni i od razu dostaje rabat -10% (prowizja allegro) na dzień dobry 😉
Dzień dobry,
Otrzymaliśmy dzisiaj informację o zmianach w sposobie naliczania prowizji w stosunku do kosztów transportu. Nasza firma z powodzeniem sprzedaje poprzez Allegro elementy dłużycowe, których nie ma możliwości wysyłać za pomocą usługi SMART. W tym momencie, gdy sama przesyłka dłużycowa jest bardzo wysokim kosztem i doliczymy do niej prowizję poniesiemy znaczące straty finansowe i będziemy zmuszeni do dźwignięcia ceny naszego produktu. W tym momencie już nie będziemy konkurencyjni wobec takich firm jak OBI, Castorama itd. Obawiamy się, że potencjalny klient po skalkulowaniu kosztów całościowych jednak skłoni się do zakupu produktu w sieciówce. Na dzień dzisiejszy nasze prowizje miesięczne wynoszą 20 tyś/mieś. Po wprowadzeniu zmiany nikt na tym nie zarobi. Ja stracę klientów, a Wy moje prowizje!
z poważaniem
Szymon Szpitalny
@AVIS_balustrady taki zamysł allegro, dolicz prowizję i czekaj na efekty 😞
Ps. nie dziś bo trąbią już o tym od pół roku 😉
Już od pół roku sygnalizuję, że jest problem! Za każdym razem była informacja zwrotna, że Allegro pochyli się nad problemem i będą szukać rozwiązania... Niestety nic nie zrobili z tym fantem.
Przecież nie jest chyba zabroniona sprzedaż tylko z odbiorem osobistym,klient się kontaktuje przelewa na konto wraz z kosztem wysyłki,a mając stałych klientów zrozumieją . Gdyby Allegro podniosło prowizje od towaru ,pokrzyczeliby i tyle ,ale jawne zdzierstwo , haracz to już przesada,wyjdzie jemu ...