anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

prowizja od sprzedazy na allegro

andrzejklim1
#9 Pomysłodawca#

witam, chciałbym wiedziec od kiedy allegro zmieniło wielkosc prowizji od sprzedazy? Sprzedałem rzecz w katergorii ceramika za kwote 1500 zł i allegro naliczyło mi prowizje od sprzedazy 190 zł. Przeciez to granda w biały dzień. Niektóre domy aukcyjne maja takie prowizje a nie internetowe platformy handlowe. Dotychczas było tak że maksymalna prowizja w kategorii antyki nie mogła przekroczyć 80 zł. Jak to wygląda obecnie?

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

mdrogeria
#21 Demiurg#

@ALL-DA czyli doszliśmy do sedna , ostateczną decyzję podejmuje ten co płaci kasę .

oznacz moderatorów

ALL-DA
#13 Ambasador#

@mdrogeria decyzję i konsekwencje tak
to mówiłem od początku ..ale według  jak najbardziej może równocześnie mieć pretensje do allegro i być niezadowolony ze świadczonych przez portal usług

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@ALL-DA klient nie może robić wrażenia zadowolonego bo wówczas sprzedawca zbyt pewny swego rozkręca swoje czary - mary .😁 . Dobrze ,że większość kupujących nie zdaje sobie z tego sprawy .

oznacz moderatorów

majster_man
#14 Krzewiciel#

Prowizji wzięli tylko 190 zł a mogli by wszystko... więc nie jest tak źle

oznacz moderatorów

ALL-DA
#13 Ambasador#

@majster_man  napisał(a):

Prowizji wzięli tylko 190 zł a mogli by wszystko... więc nie jest tak źle

Czasami pobierają więcej niż dostaniesz 😁

Sprzedasz za 2zł to prowizji będziesz miał więcej niż dostałeś za sprzedaż

wystarczy ze klient wybierze przesyłkę za 15 więc płacąc kilkanaście procent prowizji od 17zł(towar łącznie z opłatą za przesyłkę) + 1pln opłaty za brak abonamentu pzrekroczysz znacznie 2 zeta

oznacz moderatorów