Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Prowizje allegro to masakra szczegolnie od ofert wyroznionych kwota prowizji wyzsza niz zysk sprzedającego.
To trzeba podnieść marze o prowizje 😉 Ich podwórko pasi sprzedajesz nie szukasz innego portalu lub zakładasz własny sklep, każdy wie jak tu drogo a wszyscy siedzą widocznie nie jest tak źle 😉
Widzę, że nikt nie analizuje tego, że Allegro ma jasny plan który skrupulatnie realizuje. Teraz jeszcze sprzedawcy są im potrzebni, bo uzależniają kupującego od serwisu, z czasem jednak Allegro najprawdopodobniej będzie chciało przejąć większość rynku- powoli już ma wiele produktów w swojej indywidualnej ofercie.
Carol-la ohh chyba nie do końca. Popatrz że raczej portale w drugą strone idą : duży portal na A... który wszedł w tym tygodniu do Polski . Czy też portal obuwniczy na Z... oni zaczynali od własnej sprzedaży a potem udostepnili swoje sklepy innym sprzedawcom
Na ich warunkach. Postępująca centralizacja rynku.
Gdyby podatek PIT wynosił 75% i większość by nie uciekła do innego kraju, znaczy że jest im dobrze?
kostas11 dobrze nie jest. Zaczynalem 3 lata temu to w porównywarkach cenowych było mnóstwo ofert z allegro na wysokich miejscach. W tym momencie jest ich zupełnie niewiele gdyz z powodu wzrostu kosztów sprzedawcy popodnosili marże. A to tylko 3 lata. W tym momencie allegro sie mocno trzyma tylko dzieki chołubieniu klienta koncowego. Który czy ma racje czy jej nie ma to i tak ją ma. Wiec z powodu dużej ilosci klientów sprzedawcy zaciskają zęby i płaca. Problem w tym że wzrost opłat i kosztów allegro nie hamuje i moment kiedy wyhamuje sprzedaż bo różnica w cenie będzie zbyt duża jest tuż tuż. W koncu nawet dla klienta koncowego cena ze sklepu poza allegro bedzie dużo bardziej atrakcyjna. Sprzedawcy juz to robią ja także sporo kupuje i już dawno nie dostałem przesyłki gdzie by nie było ulotki zapraszającej mnie do sklepu sprzedawcy gdzie cena za ten sam produkt jest 10-15% niższa Chociaz 3 lata temu cena na allegro i w sklepie była taka sama
Zwiększ cenę, szanuj swój czas pracy i zarabiaj na tym co sprzedajesz godnie, nie na ochłapach
Lepiej sprzedać raz z zyskiem dobrym niż 10 razy z niewidocznym zyskiem, a czas zaoszczędzony poświecić na produktywne rzeczy
Nie ma obowiązku sprzedawać tutaj, skoro koszty są zbyt wysokie. Nie będzie sprzedawców, koszty zmaleją.
Fajny portal do wyszukiwania rzeczy , jak już się coś znajdzie to szukam przez google i kupuje w sklepie sprzedawcy taniej , ale czasami na allegro cena taka sama to wtedy przez allegro.
ja tego właśnie nie rozumiem ma ktoś konto na Allegro i własny sklep a w sklepie takie same ceny albo nawet i wyższe niż na Allegro
Ja inną politykę mam, mam synchronizację sklepu z allegro ale mam droższe produkty na allegro o tyle co mnie obdarowywują ich prowizją, bez sensu przerzucać towar bez zysku który sobie zakładałeś grunt być wytrwałym sprzedasz mniej narobisz się mniej a zysk podobny do konkurencji konkurencja więcej się narobiła przy większej sprzedaży w ilości ale zysk końcowy mam podobny przy niżej sprzedaży z konkurencją mają chęć tyrania niech tyrają bo wynik końcowy jest ten sam
@bambinolandpl Dla mnie też za drogo, więc znalazłam sobie inne rynki zbytu i generalnie mam wywalone na Allegro. Sprzedam, to dobrze. Nie sprzedam, to drugie dobrze 🙂 Jak opłaty były przyzwoite, nie szukałam innych miejsc do sprzedaży. Teraz na Allegro sprzedaję 1/4 tego, co kiedyś.
Również od dłuższego czasu traktuję sprzedaż na Allegro jako dodatek, nie jest to główne źródło sprzedaży
Znajomy, który też ambitnie wystawiał na Allegro nie mogąc zdzierżyć ich rosnących prowizji za 2500 zł założył własną stronę internetową - mówiąc, że ta kwota to 3 miesięczna prowizja dla Allegro i teraz ma na nich wywalone. Czyli to jest dobra podpowiedź przy większej ilości wystawianego towaru.
Są darmowe sklepy, tylko trzeba je zareklamować.
Oczywiście, my też mamy sklep ale co z tego, jak marketing i przebicie się to jest kolejne mega wyzwanie. A co myślicie o portalu podobnym na literę E? (early)
Kilka lat temu allegro dawało mi chleb (z masłem), prowizja w mojej kategorii, jeśli dobrze pamiętam, 6% - teraz 15%. Sumarycznie, nie mniej niż 20%, al Capone by nie pogardził.
A na czas po 2 kwietnia, kiedy trzeba będzie usunąć całą drobnicę żeby nie dopłacać, nie mam jeszcze pomysłu.
Jak się dowiedziałam w 2001 r. Prowizja w całym dziale Kolekcje wynosiła 3,5% teraz od 9% do 15% a nawet ponad 20% przy drobnych innych przedmiotach (wyjątek przy monetach 6% bo jest portal konkurencyjny Numimarket) A kto im zabroni? Jak rósł w siłę portal Świstak to go ponoć wykupili.
@rzesiorka "Jak rósł w siłę portal Świstak" - "Mamy już 0 aukcji"🤣
"to go ponoć wykupili" - o, a to nowinka🤣
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄