anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

prowizje i opłaty

inkreo
#8 Zapaleniec#

dzień dobry

Nie jestem pewien czy to dobre miejsce na moje "wylewanie łez", ale jak nie tutaj - to gdzie?

Jestem bardzo zniechęcony do sprzedawania na allegro. Prowizje i opłaty za transport są bardzo wysokie, sposoby ich naliczania skomplikowane. Trzeba by robić doktorat ze sprzedaży żeby to wszystko ogarnąć.

Sprzedaż na allegro przestała być zarobkowa, a zrobiła się jedynie możliwością złapania kontaktu z klientem. 

Może tak nie jest we wszystkich dziedzinach sprzedaży, ale w motoryzacji sprzedaż się zupełnie nie opłaca.

Wszyscy sprzedający w prywatnych rozmowach używają co do allegro epitetów typu [edycja]

Allegro - życzę Wam jak najlepiej. Rozwijacie się i rośniecie w siłę. Ale pora żeby ktoś Wam to powiedział, a co najważniejsze żebyście WY TO USŁYSZELI. I nie tylko moderator, ale Wasza "góra". Jeśli nic z tym nie zrobicie teraz, to w pierwszej lepszej sytaucji gdy pojawi się konkurencja (a kiedyś wreszcie się pojawi) - ludzie zaczną Was zostawiać.

Ciepło pozdrawiam

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

mdrogeria
#21 Demiurg#

Cóż Ci napisać ,napiszę to co pewnie Ci się nie spodoba , podobnych wątków była tu masa , wysokości opłat nikt nie ukrywa , przy odrobinie dobrej woli wyliczenie ich jest możliwe .... ba nawet powiem proste przy użyciu narzędzi udostępnionych przez allegro, piszesz ,,, sprzedaż nie opłacalna ,,, czyli co ? za drogo kupujesz czy za tanio sprzedajesz  ,allegro nie jest czymś co Ci się należy , to przedsiębiorstwo takie samo jak Twoje  czy wielu innych użytkowników i to naszą rolą / sprzedawców / w obliczu określonych zasad jest odnalezienie swojego miejsca .

oznacz moderatorów

inkreo
#8 Zapaleniec#

Dziekuję że odpisujesz.
Trochę wylałem moją frustrację, bo skańczył mi się 3mies okres "powitalny" i nagle koszty skoczyły tak w góre, że zaczałem tracić na sprzedaży. A ceny miałem dobrze poustawiane względem konkurencji. Dopóki nie wskoczyły mi pełne koszty allegro to jeszcze jakoś to latało, a teraz to już słabo to widzę. Branża motoryzacyjna - ogromna konkurencja, a cena na allegro to jedyny argument dla kupujących , więc trochę to wygląda jak bitwa na wzajemne wyżynanie się. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@inkreo cena  ? ... też tak na początku myślałem , teraz po wielu latach mam inne zdanie , ale może i Ty odnajdziesz z czasem swoją ścieżkę .... nie taki diabeł straszny 

oznacz moderatorów

inkreo
#8 Zapaleniec#

Jeśli nie cena, to co się sprawdziło w Twojej branży? Poradzisz coś proszę? 🙂

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@inkreo czas wysyłki , jakość obsługi .... cena ? owszem , ale są sposoby na jej obniżenie nie tracąc przy tym na marży , ale to temat nie do publikacji .

oznacz moderatorów

inkreo
#8 Zapaleniec#

...gdybyś znalazł wolną chwilę - chętnie posłucham....

[edycja]

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@inkreo dziękuję za Twoją opinię i jednocześnie przepraszam, ale musiałam usunąć Twój numer. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ boisz się ,że rozpylę jak pogrywać z Waszym kulawym systemem ?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria nie, od zawsze obowiązuje u nas zasada, że nie podajemy tutaj nazwisk, adresów mailowych i numerów telefonów oraz wszelkich innych danych osobowych. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

inkreo
#8 Zapaleniec#

Bez sensu.
Przecież i tak widać nasze nicki i łatwo znaleźć dane kontaktowe do siebie nawzajem.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ nie sprzedam .... bata na siebie kręcić nie będę  , ale tak ogólnie powiem ,że nie panujecie już nad stworzonym przez siebie systemem  ,a to daje pole do manewrów ..... tyle w temacie .

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria tak ogólnie to wiesz, że szanuję zarówno Ciebie jak i Twoje opinie, ale nasz naród ma to do siebie, że potrafi wymyślić sposób na obejście każdej zasady i każdego systemu. Natomiast to, czy system działa dobrze czy źle, to już wyłącznie kwestia własnej perspektywy. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ dla wtajemniczonych działa dobrze 😁

oznacz moderatorów

inkreo
#8 Zapaleniec#

Jako moderatorka pewnie musisz po prostu trzymać się zasad. Rozumiem, jest ok.
Ale trochę szkoda, bo Allegro kopie tyłki sprzedającym odbierając nam możliwości radzenia sobie wspólnie z tym chaosem. Trochę to nie fair.

oznacz moderatorów