Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dzień dobry
Nie jestem pewien czy to dobre miejsce na moje "wylewanie łez", ale jak nie tutaj - to gdzie?
Jestem bardzo zniechęcony do sprzedawania na allegro. Prowizje i opłaty za transport są bardzo wysokie, sposoby ich naliczania skomplikowane. Trzeba by robić doktorat ze sprzedaży żeby to wszystko ogarnąć.
Sprzedaż na allegro przestała być zarobkowa, a zrobiła się jedynie możliwością złapania kontaktu z klientem.
Może tak nie jest we wszystkich dziedzinach sprzedaży, ale w motoryzacji sprzedaż się zupełnie nie opłaca.
Wszyscy sprzedający w prywatnych rozmowach używają co do allegro epitetów typu [edycja]
Allegro - życzę Wam jak najlepiej. Rozwijacie się i rośniecie w siłę. Ale pora żeby ktoś Wam to powiedział, a co najważniejsze żebyście WY TO USŁYSZELI. I nie tylko moderator, ale Wasza "góra". Jeśli nic z tym nie zrobicie teraz, to w pierwszej lepszej sytaucji gdy pojawi się konkurencja (a kiedyś wreszcie się pojawi) - ludzie zaczną Was zostawiać.
Ciepło pozdrawiam
Cóż Ci napisać ,napiszę to co pewnie Ci się nie spodoba , podobnych wątków była tu masa , wysokości opłat nikt nie ukrywa , przy odrobinie dobrej woli wyliczenie ich jest możliwe .... ba nawet powiem proste przy użyciu narzędzi udostępnionych przez allegro, piszesz ,,, sprzedaż nie opłacalna ,,, czyli co ? za drogo kupujesz czy za tanio sprzedajesz ,allegro nie jest czymś co Ci się należy , to przedsiębiorstwo takie samo jak Twoje czy wielu innych użytkowników i to naszą rolą / sprzedawców / w obliczu określonych zasad jest odnalezienie swojego miejsca .
Dziekuję że odpisujesz.
Trochę wylałem moją frustrację, bo skańczył mi się 3mies okres "powitalny" i nagle koszty skoczyły tak w góre, że zaczałem tracić na sprzedaży. A ceny miałem dobrze poustawiane względem konkurencji. Dopóki nie wskoczyły mi pełne koszty allegro to jeszcze jakoś to latało, a teraz to już słabo to widzę. Branża motoryzacyjna - ogromna konkurencja, a cena na allegro to jedyny argument dla kupujących , więc trochę to wygląda jak bitwa na wzajemne wyżynanie się.
@inkreo cena ? ... też tak na początku myślałem , teraz po wielu latach mam inne zdanie , ale może i Ty odnajdziesz z czasem swoją ścieżkę .... nie taki diabeł straszny
Jeśli nie cena, to co się sprawdziło w Twojej branży? Poradzisz coś proszę? 🙂
@inkreo czas wysyłki , jakość obsługi .... cena ? owszem , ale są sposoby na jej obniżenie nie tracąc przy tym na marży , ale to temat nie do publikacji .
...gdybyś znalazł wolną chwilę - chętnie posłucham....
[edycja]
@inkreo dziękuję za Twoją opinię i jednocześnie przepraszam, ale musiałam usunąć Twój numer.
@_HolaOla_ boisz się ,że rozpylę jak pogrywać z Waszym kulawym systemem ?
@mdrogeria nie, od zawsze obowiązuje u nas zasada, że nie podajemy tutaj nazwisk, adresów mailowych i numerów telefonów oraz wszelkich innych danych osobowych.
Bez sensu.
Przecież i tak widać nasze nicki i łatwo znaleźć dane kontaktowe do siebie nawzajem.
@_HolaOla_ nie sprzedam .... bata na siebie kręcić nie będę , ale tak ogólnie powiem ,że nie panujecie już nad stworzonym przez siebie systemem ,a to daje pole do manewrów ..... tyle w temacie .
@mdrogeria tak ogólnie to wiesz, że szanuję zarówno Ciebie jak i Twoje opinie, ale nasz naród ma to do siebie, że potrafi wymyślić sposób na obejście każdej zasady i każdego systemu. Natomiast to, czy system działa dobrze czy źle, to już wyłącznie kwestia własnej perspektywy.
@_HolaOla_ dla wtajemniczonych działa dobrze 😁
Jako moderatorka pewnie musisz po prostu trzymać się zasad. Rozumiem, jest ok.
Ale trochę szkoda, bo Allegro kopie tyłki sprzedającym odbierając nam możliwości radzenia sobie wspólnie z tym chaosem. Trochę to nie fair.