Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przesyłki za pobraniem oczywiście powinny być , ale .... allegro powinno sprzedającego informować czy Kupujący jest godny zaufania czy też nie bardzo i sprzedający sam zdecyduje czy realizować zlecenie czy też nie .Wystąpienie o zwrot prowizji z racji nieodebranej przesyłki pobraniowej powinno zostawić jakiś ślad na koncie kupującego , nie mówię o komentarzu zwrotnym bo to nie w tym rzecz . Klient ma zapłacić i w tym momencie kończy się jego rola , a zaczyna sprzedającego . To Odbiorca przesyłki ocenia przebieg transakcji i zaangażowanie sprzedawcy .
Nie odbierając przesyłki za pobraniem kupujący naraża sprzedawcę na dodatkowe koszty , co prawda niewielkie , ale w skali miesiąca może to przynieść wymierne pieniądze , a sądowe dochodzenie swoich praw / skuteczne / ciągnie za sobą ogromną stratę czasu , a nie o to w tym wszystkim chodzi .
Nie odebrana przesyłka za pobraniem ... na koncie kupującego powinna być informacja dostępna dla wszystkich sprzedających możliwa do usunięcia tyko przez poszkodowanego sprzedającego .
Powinna być również dostępna opcja umieszczenia na czarnej liście niezarejestrowanego , skończyło by się klikanie dla zabawy przez znudzonych nastolatków .
mdrogeria
Możesz żądać naprawienia szkody, wyślij wezwanie do zapłaty strat a potem sąd 🙂 albo weź na klatę nic z tym nie zrobisz 😞
Tak . Handluję z allegro długie lata , to nie chodzi o forsę tylko powstrzymanie klikania dla zabawy . Powinien być ślad na koncie kupującego
Czy miał ktoś już taką sytuację, że sąd pomógł usunąć negatywny komentarz?
Ciekawi mnie, jak wygląda taka procedura.
Bardzo ciekawy pomysł z taką statystyką z trackera o nieodebranych pobraniowych. Chyba jednak mało realny. Kurierzy, jak nie zastają kogoś w domu to w końcu sami wpisują jako odmowa. A niezarejestrowani od 21 kwietnia nie mogą robić zakupów na Allegro.
serwis-texas co do niezarejestrowanych to zerknij na datę rozpoczecia postu . Zrezygnowałem z pobrań i mam spokój .
A sorka za nierejestr.
Ja jednak używam pobraniowych bo posiadam grupę klientów którzy albo nie mają konta w banku, albo boją się robić przelewy. Jakoś z tym żyjemy.