anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłki Allegro DHL Czechy

Filip2831
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry, chciałem prosić o pomoc, rozpocząłem wysyłanie towarów do Czech usługą Allegro DHL Czechy, mam problem z dwiema przesyłkami, nie mogę dojść co się z nimi dzieje, na infolinii DHL też za bardzo nie są w stanie mi powiedzieć, śledzenie przesyłek jest również trochę dziwne i słabo czytelne,

pierwsza przesyłka:

27219254811  - odbiorca odmówił tej przesyłki (była za pobraniem), do dzisiaj gdzieś leży od 05.12.2023, nie wiadomo co się z nią dzieje, czy i kiedy wróci.

druga przesyłka:

27230971966  - dzisiaj był status na śledzeniu że jest wydana do doręczenia, i nagle po południu jest cofnięcie się statusu że jest paczka w drodze, i nie wiadomo o co chodzi, czy ktoś odmówił odbioru, czy przekierował

Bardzo proszę o pomoc i wskazówki gdzie drogę tych paczek śledzić ewentualnie w Czechach. Dziękuję i Pozdrawiam

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Filip2831 w takiej sytuacji najlepiej, abyś kontaktował się z przewoźnikiem, aby wyjaśnić losy tych przesyłek. My widzimy tylko statusy udostępniane przez przewoźnika. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Filip2831
#7 Wielbiciel#

Tak, tylko że DHL odpowie mi za 30 dni, przy dobrych wiatrach....

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Filip2831 rozumiem, ale mogę jedynie zaproponować złożenie reklamacji przez nas, ale wówczas też będziemy czekać na odpowiedź od DHL. Gdybyś chciał, abyśmy zgłosili reklamacje w Twoim imieniu napisz do nas za pomocą tego formularza i podaj numery przesyłek o raz numery zamówień. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Filip2831
#7 Wielbiciel#

A czy DHL przekazuje te przesyłki w Czechach jakiemuś innemu przewoźnikowi z którym współpracuje tak jak np. poczta polska i WEDO, czy DHL w Czechach dostarcza je bezpośrednio do odbiorców? Jeśli z komuś przekazuje paczki to co to za firma?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Filip2831 nie, te przesyłki dostarcza DHL. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów