Dzień dobry,
Mam taki problem. Deklarację na wysłanie produktu mam jeden dzień. Oczywiście, codziennie wysyłam paczki. W ostatnim czasie zauważylem, że algorytm allegro liczy mi 3 dni na dostawę paczki do klienta. Sprawdziłem ostatnie 50 zamówień jak wysyłałem do klientów paczki, i wynikało, że: Klient zamawia w poniedziałek po godzinie 12, wtorek pakuje, a w środę klient ma przesyłkę w domu. Oczywiście również 35,82% wysyłam w ciągu jednego dnia.
Tak wygląda skuteczność wysyłki. Ale patrząc po trackingach jest tak jak w deklaracji.
Co mogę zrobić aby pokazywało mi tak jak wcześniej? Czyli 2 dni robocze dostania przesyłki przez klienta.
@wladyslawmisiak Przewidywany czas dostawy, który wyświetlamy kupującym, jest liczony na podstawie dwóch kluczowych składników: rzeczywistej historii Twoich wysyłek oraz Twoich deklaracji. Jeśli w statystykach wysyłki znaczna część paczek jest przekazywana kurierowi w drugim dniu od zamówienia lub przewoźnik potrzebuje więcej czasu na doręczenie, algorytm wydłuża przewidywany czas dostawy, aby nie wprowadzać kupujących w błąd i chronić Cię przed negatywnymi ocenami za opóźnienia.
Jeśli chcesz skrócić przewidywany czas dostawy do 2 dni, możesz ustawić lub zwiększyć godziny graniczne dla wysyłki tego samego dnia. Aby to zrobić, w zakładce Ustawienia dostawy sprawdź godziny graniczne dla poszczególnych przewoźników. Jeśli algorytm widzi, że realizujesz zamówienia złożone np. do godziny 12:00 jeszcze tego samego dnia, uwzględni to w kalkulacji.
Co więcej, z podanych przez Ciebie danych wynika, że część zamówień trafia do dostawy w czasie 2 dni lub dłuższym. Im większy udział będą miały paczki nadawane dokładnie w ciągu deklarowanego 1 dnia, tym szybciej algorytm skróci przewidywany czas dostawy w Twoich ofertach.
Przewidywany czas dostawy aktualizuje się automatycznie na podstawie bieżących danych z ostatnich 30 dni, więc jeśli statystyki Twoich nadań poprawią się, przewidywany czas dostawy w Twoich ofertach ulegnie skróceniu.