Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nigdy w życiu przesyłka zamówiona po 19:00 nie może dotrzeć następnego dnia. Wasz algorytm konfabuluje jak sztuczna inteligencja gdy chce zadowolić człowieka. Po co tak ludzi oszukujecie, skoro 16:00-17:00 wszyscy przewoźnicy zjeżdżają na bazę. To jest kłamstwo, że wyliczacie to na podstawie wcześniejszych dostaw. Nigdy przez 30 lat paczka zamówiona po 19:00 nie dotarła następnego dnia. Przynajmniej u mnie, bo jak ktoś pracuje przy samej sortowni i zna Heńka z piątego taśmociągu to może tak.
I tu się mylisz. W zeszłym roku kurierzy inpost jeździli tak długo, że potrafili paczki z paczkomatów wyciągać około 21 i dostarczać następnego dnia. A ja naprawdę jestem z małej miejscowości.
Jeśli zaś post dotyczy ona to uwierzę jak zobaczę.
Inną sprawą jest to, ze masa przesyłek jest przetrzymywanych z powodu statystyk Allegro. Dają one efekt odwrotny do zamierzonego. Czyli jak mam strefę do 14, wysyłkę tego samego dnia do 13, przy paczkomacie muszę być max 13:45 bo drań lubi zabrać troszkę wcześniej, a potem już nie zawsze. To gdyby nie wyświetlali tej dostawy na jutro, a tylko wliczali to do wysyłek tego samego dnia to spokojnie mogłabym nadawać dużo dłużej i nawet byłoby mi to wygodniejsze. Wiele paczek doszło by wcześniej. Ale nie mogę bo nie chcę negatywa za czasy Allegro wzięte z kosmosu i muszę się trzymać godziny granicznej. A ja naprawdę wolałabym zanieść co jest żeby kurier wyjął i nie blokowało skrytek i potem tylko donieść poranne... Tym sposobem na portalu gdzie powinnam podobno wysyłać paczki najszybciej wychodzą najwolniej, na O... czy V..... nie muszę się przejmować i wysyłam przed wieczorem...
co wlicza sie do statystyk? czas wydrukowania etykiety czy czas realnego zeskanowania przez kuriera czy może moment włożenia do automatu z przesyłkami?
@GrandBazaarKebab Do statystyk wliczają moment zeskanowania przez kuriera.
@nikl idealne zdjęcie ukazujące, bezsens na allegro
w jednym miejscu allegro pisze kupującym - dostaniesz towar za ...
w drugim wybierz sobie dostawę - takie przewidywane czasy
w trzecim - to okienko - wyliczamy czas dostawy na podstawie wysyłki innych przedmiotów
tylko dlaczego, żaden kupujący nie widzi tego okienka na zdjęciu?
nikt z kupujących nie wie o powyższych manipulacjach serwisu
oraz o fakcie, że tych danych nie podaje sprzedawca tylko serwis
teraz okres świąteczny i serwis ponownie manipuluje czasami wysyłki - wcześniejsze wieczorne mają wydłużony znacznie czas, późniejsze ranne skrócony
jak oficjalny sklep allegro nie wyrabia z wysyłkami to wszyscy mają termin dłuższy
oczywiście allegro czuje się niewinne, wprowadza w błąd kupujących
@AnnaG-Antyki musi manipulować datą przekazywania paczek kurierowi
my mamy właśnie w dyskusji awanturę, bo kupujący twierdzi, że allegro wyświetliło mu krótszy czas dostawy (inpost), a on wybrał zielony automat (obsługiwany przez dpd)
i towar otrzymał później - najlepsze jest to, że w terminie deklarowanym przez serwis
oczywiście allegro milczy w dyskusji i nie wyjaśnia kupującemu jak go oszukało (tak on się czuje) czy zmanipulowało
w innym wypadku mamy negatywa za wolnego dziadowskiego ona - towar wysłany 1h po zakupie - serwis nie usunął komentarza
bezsens
@nikl a to jest z Twojej oferty czy znalazłeś taką ? Bo np. wysyłki z magazynów, sam zamawiałem po 20 i miałem następnego dnia w paczkomacie 🙂