Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Chciałabym się zapytać dlaczego od dzisiaj w moich ofertach pokazuje się przewidywany czas dostawy 21.08 (czwartek) skoro oferuję wysyłkę w 1 dzień roboczy i wszystkie zamówienia wysyłam zgodnie z ofertą? W jakości sprzedaży wysyłka w terminie 40/40 pkt. Dotyczy to wszystkich ofert z wysyłką kurierską, paczkomaty są ok. Proszę o wyjaśnienie sytuacji.
Cześć, @elawydmuch. Którego konta to dotyczy? Proszę, podaj przykładowe numery ofert, w których widzisz predykcję na 21.08.
Podeślij również zrzuty ekranu z widocznym przewidywanym terminem dostawy.
@MiMary u nas tak samo, zauważyłam już to w ubiegłym tygodniu i prosiłam konsultantów o wyjaśnienie, nikt do dzisiaj nic mi nie może powiedzieć czemu tak się dzieje. Wekend dostawa 1 dzień, zamówienia z dzisiaj rana dostawa we wtorek, potem długa cisza ze sprzedażą i zamówienie z godziny 13 widzę dostawa czwartek. Patrzę w oferty a tam wszędzie widnieje na czarno dostawa czwartek, czas deklarowany 1 dzień.
10446057003, 16313497985,14019963708 przykładowe numery ofert
Dziękuję, @idruk. Przekazałam sprawę do wyjaśnienia. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją dostanę 🙂
@MiMary ja w tym miesiacu miałam 1 przesyłkę nie nadana w czasie, była opóźniona z winy klienta, dzisiaj konsultant wykluczył ją z jakosci sprzedazy 🙂 99,12% wysyłek wysłanych w terminie 36/40 punktów. Godziny graniczne dodałam dzisiaj po rozmowie z konsultantem, mówił ze dodanie ich moze coś pomoze 🙂
@idruk, wykluczenie zostanie uwzględnione po przeliczeniu wskaźników jakości sprzedaży (zwykle w godzinach porannych). Możliwe, że dzięki temu predykcja w Twoich ofertach ulegnie zmianie 🙂
Wasz algorytm przez naprawdę długi czas proponował u mnie wagę Allegro MiniPrzesyłki jako 1 kg. Ta przesyłka może ważyć max 0,5 kg.
Taki algorytm to do kosza wyrzućcie.
@MiMary super 🙂 Bo czekam już od 13 sierpnia na odpowiedź co działo się 12 sierpnia 😄
A może zerkniesz jeszcze na moje zgłoszenie odnośnie wielowariantowych ofert?
Po kilku rozmowach z konsultantami, przesłaniu numerów ofert i próśb o pomoc kazali mi przesłam numery ofert do działu technicznego, aby połaczyli je ręcznie.
Dzisiaj dostałam taką odpowiedź
"Dzień dobry,
poniżej przesyłam link do artykułu z instrukcją, w jaki sposób poprawnie połączyć warianty.
Oczywiście kilka razy tłumaczyłam konsultantom że nie mogę sama ich połączyć 🙂
zgłoszenie nr "53616804"
@idruk, jaki dokładnie problem pojawia się przy próbie połączenia oferty w wielowariant?
@MiMary to narzędzie wielowriantowośc nie pozwala mi połaczyć tych ofert, nie widzi ich. W krespondencji meilowej 12 sie 2025 11:02 są podane numery wszystkich ofert.
Odnośnie czasów wysyłek to rano pokazywały mi się dostawy we wtorek później już czwartek. Tak było też w ubiegłym tygodniu. W weekend pokazywały sie dostawy 1 dzień.
@idruk, czy możesz podesłać tutaj zrzuty ekranu z narzędzia i wskazać przykładowe numery ofert, które są w nim niewidoczne?
@MiMary uutworzyły się dwie oferty wielowariantowe w jednej 3 rozmiary pozostałe w drugiej, nie moge ich połaczyc w żaden sposób, być moze sa jakies parametry inne, ja ich nie widzę a konsultanci nic o nich nie mówia. Dostałam tylko informację"parametry" pytam jakie to cisza, kolejny konsultant pisze ze to bład systemowy. Numery ofert
17778717380,12891364155, 12891361773,12891359651,12891355780,12891351393, 12891347970, 12891344809, 12891332306
Dziękuję, @idruk. Skonsultuję to i niedługo wrócę do Ciebie z dalszymi informacjami.
Cześć, @idruk. Najlepszym i najszybszym rozwiązaniem będzie uzupełnienie pliku z tego artykułu. Gdy już podasz w nim preferowane połączenia wariantów produktowych (lista wszystkich ofert, które maja tworzyć ten wariant; wszystkie wzory, wszystkie rozmiary), napisz do nas przez formularz i podeślij gotowy plik.
Konto: sklep_omishop
Przykładowe oferty: 17468696359, 17468697312, 17493760129
Aktualnie nie jestem w stanie dodać zrzutów ekranu z telefonu, nie rozumiem też po co, skoro wszyscy widzą ten sam przewidywany czas dostawy.
Myślę, że coś się zepsuło przez długi weekend. Możliwe, że to ma wpływ na aktualny przewidywany czas dostawy, a nie powinno, bo dni ustawowo wolne od pracy powinny być z automatu wykluczane przez algorytm.
Cześć @elawydmuch, dziękuje za podanie danych. Przekazałem sprawę do odpowiedniego działu w celu konsultacji. Gdy tylko otrzymamy odpowiedź, wrócimy do Ciebie 🙂
Dzisiaj wszystko już jest tak jak powinno. Prawdopodobnie coś nie zagrało po długim weekendzie. Tak czy siak, dziękuję i pozdrawiam.