anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

przymusowa zmiana od czerwca: Łatwiej udostępnisz ofertę na allegro.cz lub allegro.sk

accadia
#13 Ambasador#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Prosze o wyjasnienie tej zmiany.

Czy dobrze rozumiem, ze jesli mam w swoich ofertach na rynku polskim dostawe do Czech i Slowacji - zostane przez Was zmuszony do udostepnienia swoich ofert bezposrednio na tych rynkach?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@accadia nie zostaniesz przymuszony, tylko jeśli dodasz do swojego cennika metodę dostawy do Czech lub do Słowacji, nasz system taką ofertę automatycznie udostępni ją na allegro.cz lub allegro.sk. Oczywiście, możesz z tego zrezygnować, poprzez wycofanie ofert w zakładce Mój asortyment. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

accadia
#13 Ambasador#

@_HolaOla_ 

A co w przypadku, jesli mam na rynku polskim w cennikach dostawe do Czech i Slowacji, ale nie chce sprzedawac bezposrednio na tamtych rynkach, gdyz wiaze sie to z innymi przepisami prawnymi i wymogami?
Dlaczego przymuszacie nas do czegos takiego - potem bedziecie rece umywac i cala odpowiedzialnosc zrzucac i tak na sprzedawcow.
Teraz rozumiem, ze kazde wystawienie nowej oferty bedzie wymagalo wycofywania ich z zagranicznych rynkow?
A moze jeszcze zaczniecie mi 4 litery podcierac?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@accadia do niczego Cię nie przymuszamy. Jeśli nie chcesz prowadzić sprzedaży na tych rynkach, w każdej chwili możesz je wycofać. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

accadia
#13 Ambasador#

Wiem, ze Wasza praca jest kierowanie sie polityka firmy  - ale zadajcie sami sobie moderatorzy pytanie - czy jest fair na sile  i bez zgody sprzedawcow umieszczac ich oferty na zagranicznych serwisach?
Kazdy kto bedzie mial ochote, zyczenie i bedzie odpowiednio do tego prawnie przygotowany - sam sobie udostepni swoje oferty. Na chwile obecna dokladacie nam tylko dodatkowej pracy i obowiazkow, aby pilnowac i wycofywac oferty, co do ktorych sami podjeliscie decyzje.
Ciekaw jestem jakie oburzenie sie podniesie w dniu wprowadzenia tej opcji.
Niedawno zaczeliscie za kupujacych decydowac o sposobach wysylki, teraz za sprzedajacym decydujecie co i gdzie maja sprzedawac - czekam tylko, az zaczniecie w imieniu kupujacych im sami zakupy robic.
I nie ma znaczenia, ze dajecie opcje usuniecia ofert z innych rynkow - skoro sami je tam umieszczacie to jest ewidentne przymuszenie, poniewaz przez jakas chwile beda one tam widoczne.

oznacz moderatorów

Qwin_sklep
#12 Orędownik#

A nie można zrobić odwrotnie? Każdy kto będzie chciał zacząć sprzedawać na innych rynkach sam udostępni swoje oferty? To raczej sprzedawcy wiedzą czy są gotowi pod względem podatkowym, prawnym etc.  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów