anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przypadkowe podwójne wystawienie przedmiotu

Cypr1anS
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, przez przypadek wystawiłem aukcje na allegro dwa razy i sprzedała się dwa razy... Pieniądze jeszcze nie dotarły. Czy po zwrocie odzyskam pieniądze z prowizji? Z tego co rozumiem prowizja jest od sprzedaży a nie od zwrotu błędnej aukcji. Czy tak to działa? Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Cypr1anS jak zwrócisz pieniądze przez allegro finanse są duże szanse na odzyskanie opłaty transakcyjnej.

Tylko napisz wyjaśnienia kupującemu, któremu zwracasz pieniądze.

oznacz moderatorów

Cypr1anS
#8 Zapaleniec

kurczę sytuacja jest dziwna bo ciągle nie przyszły do mnie pieniądze, czy to możliwe ze allegro zobaczyło że są dwie takie same aukcje i zwróciło je samo sprzedawcy?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Cypr1anS nie, taka sytuacja nie jest możliwa. Podaj proszę numery zamówień, zweryfikuję to. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Cypr1anS
#8 Zapaleniec

Dziękuje za odpowiedź, numer oferty to 9bf61cca-4e1b-49bf-9985-846c9a81afbe . Jeżeli nie byłoby możliwe aby pieniądze zostały w systemie allegro to niestety mogę mieć problem bo nie mam jak założyć pieniędzy z prowizji aby zrobić zwrot poprzez obecny brak środków. Niestety kupujący już czeka czwarty dzień na zwrot pieniędzy... 

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Cypr1anS a może działa u Ciebie ten sposób

Zasilenie kwotą na konkretny zwrot do klienta  

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@Cypr1anS widzę, że 24.12. złożyłeś zlecenie wypłaty środków z tej sprzedaży na swoje konto bankowe, ale tak jak napisał Client:44052296 - będzie ona realizowana przez operatora płatności dopiero po weekendzie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Cypr1anS
#8 Zapaleniec

Dziękuje za odpowiędź, dzisiaj pieniądze do mnie przyszły i zwróciłem je kupującemu zwrotem. Czy jest możliwe otrzymanie zwrotu prowizji? Pozdrawiam

oznacz moderatorów

MiMary

Cześć, @Cypr1anS. Tak, gdy zwrot wpłaty dotrze do kupującego otrzymasz zwrot prowizji za transakcje na Allegro Lokalnie.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Cypr1anS co rozumiesz przez "...ciągle nie przyszły do mnie pieniądze" nie masz 8ch na allegro finanse?

Bo są święta i jak zrobiłeś wypłate z AF będą pewnie dopiero zaksięguje się na koncie poniedziałek/wtorek.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Cypr1anS Spróbuj z którymś z kupujących dojść do porozumienia tłumacząc mu swój błąd aby anulował zamówienie . Po anulowaniu będziesz mieć podstawę do złożenia wniosku o zwrot prowizji.

oznacz moderatorów

Cypr1anS
#8 Zapaleniec

dzięki za odpowiedź

oznacz moderatorów