Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Drodzy sprzedający oraz moderatorzy,
Może mi ktoś wytłumaczyć jakim cudem codziennie spadają mi punkty za szybkość wysyłki skoro czas wysyłki mam ustawiony na dwa dni? Przecież to jest **piiip**yzm bo skoro mam ustawioną wysyłkę w ciągu dwóch dni to z wiadomych względów NIE WYŚLĘ ZAMÓWIENIA(WG ZALICZANIA ALLEGRO) TEGO SAMEGO DNIA. Już nie wspominam o fakcie zaliczania jako wysłane dopiero w momencie odebrania przez kuriera... Przecież zdarza się tak że zamówienie wpadnie o 17 a godzina graniczna to 16. Pokażcie mi kuriera który o godzinie 8 rano robi odbiór paczek z punktów/paczkomatów/na podjazdy....
Odpowiadam na wszelkie pytania praktycznie od razu, na ewentualne dyskusje też, zamówienia w 90% pakuję i NADAJĘ tego samego dnia, zbieram polecenia i mam Super Sprzedawcę a przez kretyński sposób liczenia tuż przed najgorętszym okresem mogę stracić status Super
@Paleta_Skarbow wygląda na to, że te 10% które wysyłasz kolejnego dnia nie jest zeskanowane przez kuriera i czas wysyłki jest liczony jako wysłane dnia trzeciego
No nie do końca- zawsze wysyłam w przeciągu określonych przdz Siebie 2 dni roboczych ale nie zawsze tego samego dnia- przecież to jest debilizm ze liczy mi punkty za wysylke tego samego dnia skoro sam z siebie deklaruje wysylke w przeciagu dwoch dni….
@Paleta_Skarbow Masz na myśli miarę ,, szybka wysyłka ,, czy ,, wysyłka w terminie ,, jedno z drugim niewiele ma wspólnego , a pkt. naliczane są idnywidualnie
Szybka wysyłka, wysyłam zawsze w oczekiwanym terminie podawanym przez allegro ns podstawie terminu wysylki.
@Paleta_Skarbow Nie zaczyna się zdania od ,, a więc ,, ale ja zacznę
a więc ...do szybkiej wysyłki według założenia allegro zaliczane są transakcje , w których przesyłka została skutecznie nadana w dniu , w którym klient dokonał zakupu , liczy się od północy do północy
Właśnie do tego służy parametr Szybka Wysyłka. Dostajesz mniej punktów niż twój konkurent, który zrealizuje wysyłki w dniu zamówienia. Nie chodzi o terminowość. Gdybyś dostawał maksa, to wkurzyła by się firma, która wysyła o 1 dzień szybciej niż Ty. Dostajesz punkty za terminowość, a nie dostajesz punktów za wysyłki w dniu zamówienia.
I tu uwaga dla Allegro - ten parametr ma wadliwą nazwę i wadliwe działanie. Ocenia bowiem nie "szybką wysyłkę", tylko "szybką dostawę", bo jest tam też warunek "dostarczone nie później niż...", na co Sprzedawca nie ma żadnego wpływu. To jest w większym stopniu ocena kuriera niż sprzedawcy.
Przykładowo w centrum Warszawy istnieje możliwość wysłania zamówień popołudniowych 14:00-18:00 przez DPD, a nie istnieje taka możliwość przez DHL, bo nie posiadają punktów miejskich późnego odbioru, ani żadnych dostępnych kurierów po 14:00. Czyli oceniany jest wybrany kurier nie sprzedawca. Sprzedawca może wszystkie zamówienia przygotować w 10 minut, a dostać bardzo złą ocenę za szybkość swojej pracy.
System ocen premiuje też poranne zamówienia, a więc ocenia nie Sprzedawcę, tylko Kupującego za to że jest porannym ptaszkiem. Właśnie takie wady, błędy i setki podobnych głupot powodują, że najlepsi Sprzedawcy z radością opuszczą ten system gdy tylko nadarzy się okazja. A nadarzy się już niebawem 🙂