anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie do moderatora??

mennicze_grosiki
#9 Pomysłodawca#

Nie będę się rozpisywał.

22 grudnia rozpoczął ze mną dyskusje jeden kupujący twierdząc

cyt." Opis problemu: Monety mają ślady nieregularnej patyny (a może to coś innego) w każdym razie nie są dobrej jakości" - nadmieni że kto się zna na monetach takich głupot by nie pisał jak mają ponad 19 lat.

Gość totalnie nie wie co pisze ale oęki. Napisałem mu by przesłał fotki uszkodzenia, po chwili by odesłał przesyłkę. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej odpowiedzi mimo iż się loguje nawet 3-4 razy dziennie a dyskusja nadal nie zakończona.

Wczoraj wygrał 2 aukcje na drugim moim koncie. I w tej sytuacji mam pytanie?

Ponieważ totalni mu nie ufam i nie chce z nim mieć żadnego kontaktu i problemu, czy mam obowiązek wysłać mu te 2 woreczki, czy mogę zwrócić mu pieniądze?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mennicze_grosiki Cześć. 🙂 Jeśli klient dokonał zakupu monet, to powinieneś mu wysłać zamówienie. Jednak jako serwis nie mamy narzędzi, żeby Cię do tego zmusić — może to zrobić wyłącznie sąd.  

Na przyszłość zapoznaj się proszę z możliwościami zakładki Moi nieaktywni kupujący: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/problemy-transakcyjne/co-to-jest-zakladka-moi-nieaktywni-... 

oznacz moderatorów

mennicze_grosiki
#9 Pomysłodawca#

ko_alka Ale czy zakładka działa na Allegro Lokalnie? bo na zwykłym Allegro wiem że tak.

Zapomniałem wspomnieć iż aukcje dotyczą zakupu na Allegro Lokalnie

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mennicze_grosiki Na Allegro Lokalnie niestety nie ma takiej zakładki, przykro mi 

oznacz moderatorów

mennicze_grosiki
#9 Pomysłodawca#

ko_alka Dzięki za info. 

oznacz moderatorów

mennicze_grosiki
#9 Pomysłodawca#

ko_alka  Mam jeszcze pytanko ale z innej beczki. Ze względu na Payu ( chodziło o ksero dowodu osobistego) wypowiedziałem umowę allegro i chciałem zapytać bo gdzieś czytałem czy po okresie tych 60 dni mam możliwość odzyskania adresu e-mail jaki był na tamtym koncie? Termin mija 17 stycznia. Jeśli jest taka możliwość to gdzie mogę napisać by go odzyskał. Chodzi o konto haze68

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka
oznacz moderatorów

mennicze_grosiki
#9 Pomysłodawca#

ko_alka Ale mogę to już uczynić czy dopiero po tym terminie 60 dni?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mennicze_grosiki Możesz napisać już teraz 🙂 

oznacz moderatorów

mennicze_grosiki
#9 Pomysłodawca#

ko_alka Oki. Dzięki!

oznacz moderatorów