Wprowadziliśmy kilka zmian w zakładce Mój asortyment
Dodaliśmy nowe komunikaty
Jeśli zakończymy ofertę, ponieważ była błędnie połączona z produktem – możecie sprawdzić szczegóły tego błędu. Aby to zrobić, kliknijcie [popraw błędy] przy wybranej ofercie. Zobaczycie wtedy na przykład informację o niepoprawnej kategorii dla danej oferty lub błędnym parametrze.
Możecie wyszukać kilka ofert jednocześnie
Teraz po numerach ofert oraz po EAN-ach możecie wyszukać kilka ofert naraz. Aby to zrobić, wpiszcie te numery w okno wyszukiwarki i rozdzielcie je za pomocą spacji, przecinka, średnika lub kreski pionowej (|).
W okno wyszukiwarki możecie wpisać maksymalnie 3 tysiące znaków.
Zmieniliśmy widok zakładki
Zakładkę Mój asortyment wyświetlamy teraz domyślnie na całej szerokości ekranu – bez szarych marginesów po prawej i lewej stronie. Dzięki tej zmianie treści zawarte w sekcjach są bardziej czytelne i przejrzyste.
Jeśli chcecie, w każdej chwili możecie przywrócić poprzedni widok zakładki. Wystarczy, kliknąć opcję wczytaj domyślny widok (ikona ze strzałkami), którą znajdziecie w prawym górnym rogu – nad tabelą z ofertami.
❓ Czy możecie podzielić się opinią, co sądzicie o nowym widoku zakładki Mój asortyment?
Czy korzystacie z domyślnego widoku na całej szerokości ekranu?
Czy są inne zakładki, w których taka zmiana i poszerzenie ekranu, będzie dla Was przydatne?
@NajlepszyComPL dziękuję, przekazuję sugestię 🙂
@NajlepszyComPL czy ta opcja już nie istnieje?
Sprawdź to proszę u siebie, a jeśli chodzi o coś innego będę wdzięczna za doprecyzowanie 🙂
Tu jest wyszukiwanie, a brakuje sortowania po [ sygnatura: ]
POBIERZ PLIK Z OFERTAMI nie załatwia sprawy, bo różnie wypełnia w LibreOffice.
@NajlepszyComPL nie wzięto mojej sprawy na warsztat, sortowanie po ilości sprzedanych jak nie działało, tak nie działa... najśmieszniejsze jest to, że ta opcja kiedyś działała poprawnie, więc nie chodzi o jakąś nową funkcjonalność, tylko przywrócenie czegoś, co kiedyś działało bez zarzutu...
niska jakość obsługi klienta to jedna z wielu przyczyn, dla których monopole lub quasi-monopole są bardzo niedobre dla użytkowników...
Brakuje przede wszystkim obsługi 10 rozmiarów w jednym wierszu. Mam wiele produktów gdzie jest wszytko identyczne, tylko jest rozmiarówka. W Allegro mam z tym 10 razy więcej pracy niż w innych serwisach sprzedażowych, więc w Allegro nie chce mi się wystawiać tego wszystkiego. Jakakolwiek zmiana wymaga 10 razy więcej syzyfowej pracy niż potrzeba.
W dodatku formularze edycji są absurdalnie rozwleczone i zabałaganione. To nie Pudelek tylko narzędzie do pracy. Powinno być zwarte, kompaktowe, z użyciem kolorów. Cała edycja powinna mieścić się na ekranie HD bez przewijania, a na drugim ekranie opis i zdjęcia. Jeśli po zatwierdzeniu czegoś brakuje, to kursor powinien tam trafiać automatycznie. Nie ma tu optymalizacji i uporządkowania. Obecnie to fatalny projekt od strony ergonomii i logiki.
Brak możliwości sortowania rosnąco/malejąco po kliknięciu w nagłówek kolumny jest nieporozumieniem.
Liczba wyświetlanych wierszy - dlaczego nie ma 10/50/100 tylko 20/60/120 - nie mamy systemu metrycznego tylko imperialny?
Do tego te trzy nieszczęsne kropki - nie da się wyciągnąć "edytuj" do osobnej kolumny albo wyświetlać od razu tak by nie trzeba było klikać na te trzy kropki? Ten interfejs jest strasznie nieprzemyślany.
@AptekaNatolinska @NajlepszyComPL @atechnik_sklep @garagamello dziękuję Wam serdecznie. Przekazałam wszystkie sugestie, wrócę z informacjami, gdy otrzymam odpowiedź.
Zgadzam się. Pojęcie logiki i ergonomii jest kompletnie nieznane. Nie obchodzi ich ile trzeba się namęczyć, naklikać i zmarnować czasu, żeby to coś obsługiwać. Na monitorze Full HD Mój Asortyment pokazuje po wejściu w tą opcję 2 przedmioty. Maksymalnie lista pomieści zaledwie 10 przedmiotów. To ma być system do pracy, czy pudelek? Przycisk Edytuj, którego nie ma a jest najważniejszym elementem, nadal wadliwie działa jak ktoś jest zalogowany na różne konta w Sales i zwykłym Allegro. To samo się dzieje gdy zadajemy pytanie do obsługi, nie da się wybrać przedmiotu gdy jesteśmy na innym koncie. Zadanie pytania wymaga aż czterech przelogowań. Takich grubych błędów są tu setki. Nie ma co zgłaszać bo nikt tego nie naprawia, skoro jakoś działa. Jakoś a nie jakość się liczy.
@atechnik_sklep czy możesz napisać, dlaczego bardzej widoczna możliwość edycji byłaby dla Ciebie przydatna? Co konkretnie edytujesz w swoich ofertach, czego nie możesz zrobić z poziomu zakładki Mój asortyment, tylko przez formularz?
@Pengano czy możesz doprecyzować, jaką opcję masz na myśli - "Na monitorze Full HD Mój Asortyment pokazuje po wejściu w tą opcję 2 przedmioty. Maksymalnie lista pomieści zaledwie 10 przedmiotów" oraz jaką listę przedmiotów, chodzi o wyświetlanie ich na jednym ekranie (u mnie na monitorze widzę 16 pozycji)?
Jeśli chodzi o opcję przełączania się między kontami jest to celowe, żeby widoczne były tylko te oferty, które są wystawione z konta, na którym jesteś zalogowany. Możesz przełączyć się na inne powiązane konto w tej samej zakładce.