Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jestem świeżym sprzedającym, uczę się i bacznie obserwuję '' środowisko ''
Sprzedaje od 3 miesięcy, i dość trudno aby każdy kupujący chętnie wystawił ocenę , na ok ponad 500 sprzedaży, opinie wystawiło ok 60 kupujących. Jak wspomniane było obserwuje jak to wszystko tu wygląda. I taki przykład że jest sobie inny sprzedający, który jest na allegro od 5 miesięcy, podobny asortyment do mojego, i ten sprzedający ma aż prawie 1600 opinii, czy jest to możliwe do osiągniecia ? Czy sprzedający mają na to " inne " sposoby.
Pracowałam swego czasu w firmie która zajmowała się sprzedażą na allegro od kilku lat, i nawet oni nie mieli tylu komentarzy.
Ciekawi mnie to
@UmkaPL a więc możliwości są 2 w opisanym przez Ciebie przypadku
ów sprzedający ma wielokrotnie wyższą sprzedaż od Cieboe
lub
hmmm... na początek kupił sobie trochę ocen .
ale podejrzewam ,że właściwa jest 1 opcja .
@UmkaPL żeby wystawiała większość to w obecnych czasach towar musiał być chyba za darmo 😪🤣
Allegro popsuło system komentarzy kasowaniem ich po roku od wystawienia i blokadą wystawiania kupującym.
To jakiś chory staroświecki system rodem ze szkoły podstawowej> system ocen.😡
O ludzie 🙄 , no tego to się nie spodziewałam, ze automatycznie kasowane jest cos na co sprzedający pracował 😳
Niestety tak sprawa wygląda. Jak dostaniesz 20-30% komentarzy ze sprzedaży to trzeba się bardzo cieszyć i podskakiwać do góry ale po roku i tak ci skasują te zapracowane opinie.
Jestem na allegro 20 lat, dokładnie w styczniu 2004r. rejestrowałem konto na dane brata (było to nasze takie rodzinne konto - uzbieranych przez lata ze 200 komentarzy ze sprzedaży) i chciałbym aby to "stare" allegro powróciło 😔
Tragedia, jednym słowem
No dobrze , ale wróćmy do części pytania o te komentarze, czy sprzedający kupują je sobie ? Czy na serio w krótkim czasie są w stanie zdobyć 1500 pozytywnych komentarzy ?
@UmkaPL nie wiem o czym pisze @mdrogeria ?
Oceny dostaje się za zakupy więc ciężko by było dosłownie kupić ocenę-komentarz ^^.
Niektórzy podobno wkładają do paczek dodatkowo jakieś słodycze, żeby przymilić się kupującemu 😋
Wiem jedno, pisanie z prośbą o komentarz niewiele daje bo ludzie i tak nie chcą wystawiać. (Coś tam wystawiają ale słabo)
"Mali" sprzedawcy oferujący niezbyt różnorodny towar i w małych ilościach po prostu mają pod górkę.
Ja też zaczęłam stosować metodę na cukierki i karteczkę z podziękowaniem, ciekawa jestem czy poskutkuję 🙂
@UmkaPL metody są różne w zależności od asortymentu.
Jedni wrzucają karteczki i słodycze, ostatnio w przesylce od sprzedawcy u którego regularnie kupujemy dostaliśmy karteczke że jeśli wystawimy dobry komentarz i napiszemy wiadomośc to zwóci 10% wartosci zakupu. Kazdy robi co może
My np po prostu staramy sie systematycznie zwiekszac sprzedaż - wieksza sprzedaż = wiecej komentarzy wiecej komentarzy nakręca sprzedaż . I tak powolutku powolutku...
@UmkaPL z moich wyliczeń wynika, że komentarz wystawia 10-15% kupujących, więc 1500 pozytywów, to mniej więcej 9-10 tys transakcji, jeśli tyle ich było to może mieć 1500 pozytywów.
@Skill_Player Za darmo też by mogło nie wystarczyć .Miałem takiego jednego co kupił ode mnie kilkukrotnie taniej niż cena rynkowa a i tak dał mi negatywa . Inny kupił srebrną monetę w licytacji od 1 zł za cenę wywoławczą i uznał że za drogo i anulował zamówienie .
@kolekcjoner608 bo ludzie są z natury podejrzliwi, jak coś jest za tanio, to też źle. Może felerne, może popsute, a może wadliwe, albo kradzione 😁