Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy da się sprawdzić gdzieś, jakie słowa lub zdania są zastrzeżone prawami? Bo dziś allegro zamknęło mi wszystkie oferty, które zawierały słowo "batman", co jest co najmniej absurdalne. A powodem było właśnie naruszenie praw wyłącznych. I da się jakoś dowiedzieć, kto zgłosił takie aukcje za naruszenie praw? W sensie, kto sobie rości prawa to takiej nazwy?
Właścicielem Batmana jest DC Comics który dysponuje nie tylko prawami autorskimi do Batmana, ale również zarejestrowany jest na jej rzecz znak towarowy. I to chyba wystarczy. Na resztę nie potrafię ci odpowiedzieć ale jako rękodzielnik bardzo staramy się unikać prac z markami, znakami zastrzeżonymi.
Aż ciekawości wpisałem naszą frazę klucz do wyszukiwarki Allegro. No tyle (staram się to ładnie ująć) produktów z chin się nie spodziewałem. Czy oni mają na to zezwolenie, nie wiem (domyślam się tylko).
@Methrylis próbowałeś się w tej sprawie kontaktować z Allegro? Może powiedzą?
@serwis-texaszapewne nie mają. W mojej branży rośnie natomiast świadomość że korzystanie z Disneya, Brosa itp może się skończyć w sądzie. Ja sama jeżeli korzystam z czyjejś grafiki to proszę o potwierdzenie że można do celów komercyjnych ( za grafikę oczywiście płacę). Na dużym portalu rękodzielniczym zaczynającym sie na E a kończącym na Y takie oferty są usuwane automatycznie a konto może zostać zablokowane.
@Methrylis Zobacz tutaj :
https://uprp.gov.pl/pl/wyszukiwarki/miedzynarodowe-bazy-danych