Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,otrzymalem wlasnie telefon od klienta ktory zakupil w kwietniu bielizne,poprostu slipy i przelezaly mu 5 miesiecy i dzis stwierdzil ze sa niezgodne z opisem/za male i chce oddac.Gdy podwazylem ten fakt powiedzial ze ma prawo chocby z tytulu rekojmi. Co moge zrobic w takiej sytuacji? Poi tylu miesiacach to nie wiem czy to wogole moj towar jak patrze na zdjecie jakie mi przeslal,juz poprostu takich nie mam w ofercie
wear_shop reklamację musisz przyjąć ale nie masz obowiązku jej uznać .
Kupujący ma prawo do reklamacji z rękojmi w ciągu 2 lat, a nie tylko kliku miesięcy. Jeśli reklamacja jest zasadna, należy się klientowi bezpłatna wymiana na towar zgodny z opisem lub po odesłaniu zwrot wszystkich kosztów, także kosztu odesłania.
@wear_shop Może ja zwrócić (są wyjątki do tzw, rzeczy osobistych), przeczytaj, możesz ja uznać w całości, w części albo odrzucić.
Nie ma żadnych wyjątków przy reklamacji, a to jest reklamacja z powodu niezgodności z opisem.
Kompletna bzdura.
Przypuszczam, że to jakaś klauzula niedozwolona UOKiK lub inny tekst niezgodny z prawem 🙂
@xyz96 "bzdura" - notorycznie używasz tego słowa, więc chyba często musisz je słyszeć.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Oooo, tu lew znalazł ten tekst niezgodny z prawem https://forumprawne.org/prawa-konsumenta/146972-reklamacja-bielizny.html
i wprowadza teraz pytającego w błąd.
Śmiech na sali 🙂
napisalem klientowi by odeslal bielizne z zalaczonym pismem reklamacyjnym/rękojmą zobacze jeszcze co mi przysle,widze ze i tak w swietle prawa paleczka jest po jego stronie nawet jak ja mierzyl lub co biore pod uwage to nie jest moja bielizna.Producent i opakowanie sie zhadza ale nie kojarze takich wzorow zebym mial... ehh:/
Pozwolono klientom na wszystko nawet na "brudzenie majtek". Musisz przyjąć, musisz rozpatrzyć ale nie musisz uznać.
lew musi avatarek lepszy dać, bo ten taki słabolewy, mao widać mao 😮
@konto zamknięte Rozumu także nie widać, albo się go ma, albo ma się defetyzm od urodzenia.Żabę mam wstawić?
@LEW433, wstawi buźka lewa, bo toto takie średnie, że tak powiem 😮
@konto zamknięte mało "charakterne"
@konto zamknięte, a tak 😮
Słusznie, niech odeśle, a Ty rozpatrzysz reklamację. Wiesz na pewno, że masz na to 14 dni od momentu jej otrzymania na piśmie.
Cóż, klient reklamować może. A sprzedawca może i powinien odszukać dana aukcję i sprawdzić, czy przypadkiem klient sam nie kupił zbyt małych gaci. Bo rozmiar, mam nadzieje, był podany w aukcji.
Wszystko O.K, ale klient mógł nie uwzględnić jednego parametru , a mianowicie ,,zakup był parę kilo wcześniej ,, prze 5 miesięcy mięsień piwny może znacznie zmienić rozmiar .