Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mam pytanie odnośnie kupienia od sprzedającego z opcją rat zero. Czy sprzedawca płaci coś za wystawienie oferty z tą opcją płatności? Sztuczna inteligencja raz mówi że trzeba zapłacić wyróźnienie oferty aby to zrobić, a raz mówi, że nie.
Ogólnie sprzedawca nie płaci nic za oferowanie rat 0.
Prowizja tez się nie zmienia.
@Client:131232350 żeby były raty 0%. Sprzedawca musi wyróżnić taka ofertę (19.90/10 dni). Sprzedawca placi za to, ale tak naprawdę te koszty pokrywają kupujący, ponieważ jest to zawarte, w cenie przedmiotu. @Biale_Stokrotki to nie prawda że nie zmienia się prowizja, w dziale w którym ja sprzedaję (smartfony) jest to dodatkowe 4.16%. Oczywiście jest, to podobna sytuacja, te koszty pokrywa kupujący, w cenie zakupu.
Na pocieszenie dodam, że dla kupującego coś o większej wartości i tak to jest mocno opłacalna forma rat, niż standardowe z %
Tutaj przykład smartfona o wartości 1000zł
@Biale_Stokrotki Z tego co się orientuje to zwiększa się prowizja sprzedaży sprzedawcy za sprzedanie produktu z wyróżnieniem + opłata za wyróżnienie, także z tym "sprzedawca nic nie płaci" trochę bym polemizował.
@NipponShorty przecież ja nic nie pisałam o ofertach wyróżnionych, oczywiście za wyróżnienie się płaci i zwiększa się dodatkowo prowizja.
ok mój błąd 😉 przyznaje się
pewnie chodziło o to, że Allegro wymaga, aby oferta z ratami 0% była wyróżniona (np. 19,90 zł za 10 dni)
Bez tego wyróżnienia – oferta nie dostanie etykiety „Raty 0%”
nie dopatrzyłam tego SORRY
@Biale_Stokrotki nic się nie stało 🙂 ale tak żeby były raty 0% wymagane jest promowanie a to jest jeszcze związane z dodatkową prowizją z tytułu sprzedaży oferty "Wyróżnionej" - niestety 😞