Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jeśli jest ktoś, kto po kolei w punktach przedstawi mi jak zrealizować zamówienie w dropshippingu to będę wdzięczny.
Obejrzałem wiele filmików tych guru z YouTube i niestety coraz więcej zamieszania.
Zrealizowałem pierwsze zamówienie po mojemu wszystko terminowo, klient otrzymał paczkę w czasie deklarowanym przeze mnie, ale co z tego, jak system ocenił mnie spadkiem jakości -270 za nieterminowe nadanie i brak śledzenia. Wysyłkę robiła hurtownia!!
Co po kolei muszę zrobić, aby w przyszłości tak nie było?
Krok po kroku. Dziękuję z góry za wyjaśnienie.
@graszka_sz jakie dane przekazujesz hurtowni? Numer przesyłki dodaje się do zamówienia czy musisz sam dodawać? Czy hurtownia wysyła przewoźnikiem, którego wybrał kupujący?
Do hurtowni podałem. Adres dotawy, tel odbiorcy paczki i to wszystko. Ja miałem mozliwość sledzenia tej przesyłki ale na allegro nic się nie działo więc klient nie widział tego postepu.
Numer przesyłki musiałem dodać sam. Hurtownia nadała paczkę inPost na podstawie danych , które im podałem.
@graszka_sz numer przesyłki dodajesz odrazu? Hurtownia powinna dodawać do listu też adres email kupującego z zamówienia.
Pierwsze co zrobiłem po sprzedaży na allegro to zakup na stronie hurtowni (nie mam firmy na razie działalność nierejestrowana).
Przy zakupie w ich formularzu wpisałem dane do wysyłki tego klienta, który zakupił to ode mnie na allegro.
Następnie po otrzymaniu info. od hurtowni o realizacji wysyłki podałem otrzymany od nich numer przesyłki i wkleiłem go w moim zamówieniu na allegro.
Nie jestem pewien, ale ja nie podałem do hurtowni adresu e-mail. Klienta z allegro. Tam mam coś takiego.
(9my8 telyv4+205d7de05@allegromail.pl)
Ten adres mailowy musisz podać hurtowni. Pisaliśmy o tym w poprzednim wątku.
No to wygląda na to, że to był cały ten powód tego zamieszania.
Na koniec podsumuję to.
Rzecz w tym, że jest ciężko znaleźć podstawową i tak ważną informacją.
Przewertowałem YouTube, pełno tam na wszelkie tematy a o tym nic.
Najdziwniejsze, że kiedyś kupiłem nawet kurs dropa allegro i też tam nic nie było na ten temat.
Ci wszyscy "eksperci marketingowi" z YT tylko czekają na takich pelikanów jak ty
Jestem świadomy tego co piszesz choć pseudo nie ciekawe. Kupiłem bardzo bardzo taniutki kurs 100 zł z groszem , to nie pieniądze. Kurs zawierał sporą wiedzę i powiem, że kurs był od osoby, która rzeczywiście sprzedaje dużo a jej priorytetem nie jest sprzedawanie kursów. Dzięki za pomoc.
@graszka_sz nie wiem czemu od razu skończyłeś na głęboką wodę. Jak nie miałeś styczności ze sprzedażą to ja na Twoim miejscu na początek nabył bym trochę towaru fizycznie i go sprzedawał jest to o tyle korzystne, że allegro lubi blokować sprzedawców działających w dropie a tym bardziej, że masz już pierwsze potknięcie.
To nie jest moja pierwsza sprzedaż ma allegro, ale pierwsza w dropie. Ja sprzedawałem w czasie gdy nie było jeszcze nawet śledzenia przesyłek na allegro. Po za tym nie jestem całkiem nowicjuszem, sprzedawałem już na allegro, **piiip** i nawet na **piiip** usa.
Jednak to było jeszcze sporo dawniej.
Wina jest w adresie mailowym.
@graszka_sz najbardziej prawdopodobną przyczynę tego stanu rzeczy ustaliliśmy w poprzednim Twoim temacie.
Trzeba też dodać nr listu przewozowego w do danego zamówienia.
ale ja nr, listu dodałem , więc nie tu jest problem.