anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reguła cenowa nie działa prawidłowo dla ofert z fakturą bez Vat

klockowe_love
#8 Zapaleniec#

Witam,
Reguła cenowa nie działa prawidłowo dla ofert z fakturą bez Vat.

przykładowa sytuacja dla produktu "LEGO ICONS 40586 Ciężarówka do przeprowadzek":

Moja oferta cenowa z podpiętą regułą:

Twoja cena oferty
104,99 zł

Najniższa cena na Allegro Cena aktualizowana jest co godzinę

Dopasowanie

-0,01 zł

Zakres cen
80,00 zł - 120,00 zł

Wyliczona cena
104,99 zł
Na czym polega problem:
Reguła cenowa nie bierze pod uwagę Przedsiębiorców zwolnionych z Vatu.
Najniższa cena brana pod uwagę przy rozliczeniach to 105,00 PLN i pochodzi od przedsiębiorcy wystawiającego Fakturę z Vat i od tej ceny reguła, zgodnie z ustawieniami, obniża cenę nie biorąc pod uwagę 2 tańszych ofert od sprzedawców wystawiających Fakturę bez Vat.
To jedyna różnica między ofertami.
W wyniku takiego zachowania reguły cenowej moja oferta, choć według zaznaczonych widełek powinna stanieć i być bardziej konkurencyjna niż oferty innych sprzedawców. Zatrzymuje się za ostatnim sprzedawcą wystawiającym Fakturę z Vatem.

Uważam, że to dyskryminowanie małych przedsiębiorców.
Rozumiem, że udało się już przesunąć osoby prywatne na allegro lokalnie, ale czy taki sam los ma spotkać mniejszych sprzedawców sprzedających bez Vat?
Nie daje to równych szans, szczególnie dla mniejszych sprzedawców którzy nie mają jak inaczej konkurować z innymi niż ceną.
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@klockowe_love  dokładnie tak jest, nie płacisz VAT, to nie masz najniższej ceny, to jest zapisane w regulaminie i wszystko działa prawidłowo

oznacz moderatorów

klockowe_love
#8 Zapaleniec#

Rozumiem, tylko dlaczego tak jest?
Dlaczego brak płatności Vat sprawia, że nie mogę uczciwie i na tych samych zasadach konkurować z innymi sprzedającymi.
Rozumiem, że jest taki zapis w regulaminie ale nie oznacza to, że jest on zasadny.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@klockowe_love  niestety to nie my ustalamy zasady i choć większość z nich nie podoba się sprzedającym, nic na to nie poradzimy😕

oznacz moderatorów