Reguła cenowa nie działa prawidłowo dla ofert z fakturą bez Vat

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
Reguła cenowa nie działa prawidłowo dla ofert z fakturą bez Vat.
przykładowa sytuacja dla produktu "LEGO ICONS 40586 Ciężarówka do przeprowadzek":
Moja oferta cenowa z podpiętą regułą:
Reguła cenowa nie bierze pod uwagę Przedsiębiorców zwolnionych z Vatu.
To jedyna różnica między ofertami.
W wyniku takiego zachowania reguły cenowej moja oferta, choć według zaznaczonych widełek powinna stanieć i być bardziej konkurencyjna niż oferty innych sprzedawców. Zatrzymuje się za ostatnim sprzedawcą wystawiającym Fakturę z Vatem.
Uważam, że to dyskryminowanie małych przedsiębiorców.
Rozumiem, że udało się już przesunąć osoby prywatne na allegro lokalnie, ale czy taki sam los ma spotkać mniejszych sprzedawców sprzedających bez Vat?
Nie daje to równych szans, szczególnie dla mniejszych sprzedawców którzy nie mają jak inaczej konkurować z innymi niż ceną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@klockowe_love dokładnie tak jest, nie płacisz VAT, to nie masz najniższej ceny, to jest zapisane w regulaminie i wszystko działa prawidłowo

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Rozumiem, tylko dlaczego tak jest?
Dlaczego brak płatności Vat sprawia, że nie mogę uczciwie i na tych samych zasadach konkurować z innymi sprzedającymi.
Rozumiem, że jest taki zapis w regulaminie ale nie oznacza to, że jest on zasadny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@klockowe_love niestety to nie my ustalamy zasady i choć większość z nich nie podoba się sprzedającym, nic na to nie poradzimy😕

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To po co jest ta platforma? Nie po to, żeby dać znać, że coś jest nie tak?